Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Kουρά μεγαλόσχημης Μοναχής στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λουκούς Κυνουρίας

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας
Την Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 το απόγευμα τελέστηκε κουρά μεγαλόσχημης Μοναχής στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λουκούς Κυνουρίας. Περί ώραν 7.30 απογευματινήν σε κλίμα κατανύξεως τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, με την παρουσία Ιερέων, Μοναχών και Μοναζουσών και πλήθους κόσμου.
Μετά το πέρας της Ακολουθίας

του Εσπερινού, τελέστηκε η μεγαλοσχημία της αδελφής Φιλοθέης. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στη σημαίνουσα θέση του μοναχισμού μέσα στην Εκκλησία, τονίζοντας ότι ο Θεός καλεί ανθρώπους να τους κάνει Αγγέλους και να τους πάρει στον ουρανό να καλύψουν το πεπτοκώς δέκατο αγγελικό τάγμα, και αυτοί οι άνθρωποι που καλούνται από τον Θεό είναι οι Μοναχοί. Γι’ αυτό και ο θεσμός των Μοναχών είναι ονομασμένος «Αγγελικό Τάγμα» ή «Αγγελικό Σχήμα». Άγγελοι επί της γης είναι, λοιπόν, οι Μοναχοί και οι Μοναχές. Ο Σεβ. Μητροπολίτης συνέχισε λέγοντας ότι αυτή την στιγμή στην ευλογημένη και ιστορική Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Λουκούς, η οποία έχει μια λαμπρή ιστορία και μια αγιασμένη πορεία από τα βάθη των αιώνων, γιατί εδώ πέρασαν ψυχές που αγάπησαν τον Θεό, ψυχές που ευαρέστησαν τον Θεό, ψυχές που εκλήθησαν από τον Θεό και τώρα βρίσκονται στον ουρανό και η αλυσίδα αυτής της πορείας διαδέχεται η μία γενεά την άλλη, φτάνουμε σε αυτήν την αδελφότητα, την σημερινή, όπου η αδελφή Φιλοθέη, αφού υπέστη την δοκιμασία της μοναχικής πορείας και εκάρη Μοναχή και διήγε τον βίο τον μοναχικό, σήμερα θα λάβει το Μέγα Αγγελικό Σχήμα του Μοναχού. Και εμείς όλοι είμαστε εδώ και προσευχόμαστε να την ευλογήσει ο Θεός, να την στηρίξει ο Θεός, να την αγιάσει ο Θεός, ώστε να είναι αξία της από επιγείου Αγγέλου πορείας εις της επουράνιον Βασιλεία του Θεού.
«Ενδύσασθε τον χιτώνα της σωτηρίας, ζώσασθε την ζώνην της σωφροσύνης, δέξασθε το σημείον του σταυρού, τους πόδας τους νοητούς οπλίσατε, της εγκρατείας τοίς όπλοις, και ευρήσετε ανάπαυσιν ταίς ψυχαίς ημών».














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...