Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Φωτογραφίες από την ποιμαντική διακονία του Μητροπολίτου Χαλκίδος κατά το δεύτερο δεκαήμερο του μηνός Αυγούστου

Και κατά το δεύτερο δεκαήμερο του μηνός Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος συνέχισε τις ποιμαντικές του περιοδείες σε Ενορίες της Ιεράς μας Μητροπόλεως για να επικοινωνήσει με τους ευσεβείς χριστιανούς του.
Καταρχήν, την Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Αυγούστου 2014 πραγματοποίησε στην Ιερά Μητρόπολη συνάξεις με τους συντονιστές Ιεροκήρυκες, τους υπευθύνους Νεότητος και τους υπευθύνους Αντιαιρετικής Διακονίας των Αρχιερατικών Περιφερειών για τον συντονισμό του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, στους εν λόγω τομείς.


Την Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014 μετέβη στις Κατασκηνώσεις της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος στην περιοχή Ταξιάρχης Ηλίων, στις Ροβιές της Βορείου Ευβοίας, όπου παρακολούθησε την Εορτή Λήξης της Ε΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου, στην οποία φιλοξενήθηκαν 110 αγόρια που έχουν τελειώσει τις τάξεις Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, με Αρχηγό τον Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, τον οποίον πλαισίωσαν 40 εθελοντικά στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεως και απηύθυνε λόγο επίκαιρο και πατρικό προς όλους.



Το απόγευμα της Πέμπτης 14 Αυγούστου, παραμονή της εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος, συμπαραστούμενος από τους Εφημερίους της Ενορίας Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, χοροστάτησε στον εσπερινό του πανηγυρίζοντος ιστορικού Ι. Παρεκκλησίου της Ενορίας, της Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα), όπου προσήλθαν πολυάριθμοι πιστοί. Λίγο πριν τη λιτάνευση των ιερών εικόνων της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Παναγίας Οδηγητρίας, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε επίκαιρη ομιλία προς τους πιστούς.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, Παρασκευή 15 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, χοροστάτησε του όρθρου και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της ιδιαιτέρας του πατρίδος, του Βασιλικού. Μέχρι την απόλυση μέγα πλήθος πιστών κατέκλεισαν τον Ι. Ναό και ο Σεβασμιώτατος τους ομίλησε διδακτικά περί της Θεοτόκου. Συγκεκριμένα ανέφερε την θέση της Παναγίας στη Θεία Λειτουργία, η οποία τελείται υπέρ όλης της οικουμένης και «εξαιρέτως της Παναγίας, αχράντου...».



Το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, στον Μητροπολίτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος, επί τη μνήμη του Αγίου Τιμοθέου επισκόπου Ευρίπου, ενός εκ των Ευβοέων Αγίων, και εμμέσου προκατόχου του στην επισκοπική διακονία.

Την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, στον Ι. Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών του χωριού Ταξιάρχης της Β. Ευβοίας. Συλλειτουργοί του ήταν ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, οι Πρωτοπρεσβ. Ηλίας Στεφόπουλος και Στέφανος Στεφόπουλος και οι Διάκονοι Νεκτάριος Ευγενικός και Ευστάθιος Αναγνώστου. Στο διδακτικό του κήρυγμα, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας (Ματθ. ιζ΄ 14-23), ενώ πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον κ. Ταξιάρχη Μακαντάση, ιεροψάλτη της Ενορίας, κατόπιν προτάσεως του εφημερίου, ενώ δήλωσε την ευαρέσκεια του για την εκεί παρουσία του αλλά και την πολυάριθμη παρουσία των πιστών που προσήλθαν στην κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.




Το απόγευμα της ιδίας ημέρας υποδέχθηκε τους Κατασκηνωτές της ΣΤ' Κατασκηνωτικής Περιόδου στις Κατσκηνώσεις της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τουτς οποίους καλωσόρισε και απηύθυνε πατρικές συμβουλές, μέσα από τον γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε μεταξύ τους.

Το βράδυ της Δευτέρας 18 Αυγούστου προέστη της Ιεράς Αγρυπνίας, η οποία ετελέσθη στο Ι. Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, κατά την διάρκεια της οποίας εψάλλησαν και τα Εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο, κατά την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.




Το απόγευμα της Πέμπτης 21 Αυγούστου 2014, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Μεγάρου της Περιφρειακής Ενότητος Ευβοίας ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Χρήστου Παγώνη και του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας της Κύπρου κ. Γρηγόριος και πολλοί κληρικοί της Χαλκίδος και άλλων πόλεων του Δήμου. Μετά την ορκωμοσία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος απηύθυνε προς το νέο Δήμαρχο και το σώμα της δημοτικής αρχής, ευχές και πατρικές παραινέσεις.

Την παραμονή της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό του Προσκυνηματικού Ι. Ναού Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης, συμπαραστατούμενος από τον Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη, τους ιερείς της Ν. Αρτάκης και πολλούς εκ των περί αυτήν κωμοπόλεων και χωρίων. Κατά την στάση της λιτανείας, στο λιμάνι της Ν. Αρτάκης, μετά τη δέηση ο Σεβασμιώτατος εξεφώνησε, προς το πολυάριθμο πλήθος των προσκυνητών, τον πανηγυρικό της εορτής λόγο, εμπνευσμένος από το Θεοτόκιο του δευτέρου ήχου «Παρήλθεν η σκιά του νόμου».







Το πρωί του Σαββάτου 23 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Συμεων Ηλιοδρομίτη, Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στην πανηγυρίζουσα και διαλελυμμένη Ι. Μονή Οσίου Νικολάου του Σικελιώτου στο Μετόχι Διρφύων, αφού η ημέρα μνήμης του Οσίου Νικολάου, ενός εκ των Ευβοέων Αγίων, συμπίπτει με την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Εκεί χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία. Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο διδακτικό και, εμφανώς συγκινημένος δήλωσε την ευαρέσκεια του για την πολυάριθμη παρουσία των πιστών στον ευλογημένο αυτό τόπο, τον οποίο ένας Άγιος τον όργωσε με τους ασκητικούς του αγώνες και τον πότισε με τα δάκρυα του. Στη συνέχεια ο εφημέριος της ενορίας Μετοχίου Διρφύων, Σακελλάριος π. Λάμπρος Καρλατήρας προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο και εν συνεχεία του προσέφερε μία Ι. Εικόνα του Οσίου Νικολάου. Στη συνέχεια προσεφώνησαν το Σεβασμιώτατο μέλη του δραστηρίου Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μετοχίου «Όσιος Νικόλαος ο Σικελιώτης», ευχαριστώντας τον για την εκεί παρουσία του, το ενδιαφέρον που δείχνει για την αναστήλωση της αρχαίας Ι. Μονής, σε συνεργασία με την 23η Ε.Β.Α., αλλά και την μετά του Συλλόγου καλή συνεργασία.











Την Κυριακή 24 Αυγούστου 2014, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον Ι. Παρεκκλησιο Αγίου Κοσμά του Αιτωλού της ενορίας του Μουρτιά Βορείου Ευβοίας, όπου συλλειτουργοί του ήταν ο Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου - Αρχιερατικός Επίτροπος Χαλκίδος, ο Πρεσβ. Ιωάννης Σεφέρης και ο Διάκ. Νεκτάριος Ευγενικός. Ο Σεβασμιώτατος, όταν ομίλησε προς τους προσερχομένους πιστούς αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Κοσμά, ενός εκ των Ευβοέων Αγίων, στις παρακαταθήκες που μας άφησε μέσω των Διδαχών του και αν και κατά πόσο σήμερα εμείς είμαστε γνώστες και τηρητές αυτών.






Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην Εορτή της Λήξης της ΣΤ΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου της Ιεράς Μητροπόλεως, στην οποία φιλοξενήθηκαν 70 αγόρια του Λυκείου, με Αρχηγούς τον Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη και τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου, τους οποίους πλαισίωναν 35 εθελοντικά στελέχη. Κατά την παρουσία του στην Κατασκήνωση ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τα παιδιά, τα ελπιδοφόρα και λαμπρά στελέχη της Κατασκήνωσης, αλλά και τους παρισταμένους γονείς των παιδιών, προς τους οποίους απηύθυνε πατρικό λόγο αγάπης.



Το πρωί της Δευτέρας 25 Αυγούστου 2014, ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην ορκωμοσία της νέας Δημάρχου Ιστιαίας - Αιδηψού κ. Λίνας Ευσταθίου - Σπανού και του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος. Μετά την ορκωμοσία ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε προς τη νέα Δήμαρχο και το σώμα της δημοτικής αρχής, ευχές και πατρικές παραινέσεις.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...