Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Πρόσκληση προσευχής για τους νέους Χριστιανούς Μάρτυρες από τον Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο - Με λαμπρότητα η εορτή της Παναγίας στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Με τη δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, η Τοπική Εκκλησία της Δημητριάδος τίμησε την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, με επίκεντρο του εορτασμού τον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου, με τη συμμετοχή μεγάλου πλήθους πιστών, της Βουλευτού Μαγνησίας κ. Ζέττας Μακρή, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Στρατιωτικών Αρχών.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση Κλήρος και λαός απέδωσαν τα εγκώμια της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ η αρτοκλασία τελέστηκε στο προαύλιο του Ναού, όπου ο κ. Ιγνάτιος απηύθυνε εόρτιο λόγο στους προσκυνητές. Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «η Παναγία είναι το πρότυπο της Αγιότητος, που διασώζει στο πρόσωπό της το πρόσωπο κάθε ανθρώπου και μας κρατάει ζωντανούς μέσα στην Παράδοσή μας, είναι αυτή που μας ενώνει και διατηρεί την κοινωνία του ανθρώπου με το Θεό. Στο πρόσωπο της Παναγίας επιτυγχάνεται η ενότητα της πίστεως, η μόνη ελπίδα σε ένα κατακερματισμένο κόσμο, που σήμερα σπαράζεται με διαιρέσεις και πολεμικές συγκρούσεις. Σ’ αυτό το πλαίσιο καλούμαστε να μείνουμε ενωμένοι στην πίστη μας, την μόνη και μεγάλη δύναμή μας…»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Ιγνάτιος στάθηκε στην γενικότερη ακαταστασία που χαρακτηρίζει σήμερα τον κόσμο και τόνισε ότι τα όσα τραγικά συμβαίνουν σε άλλους τόπους και λαούς «δεν είναι καθόλου μακριά από εμάς. Είθε ο Θεός, με τις πρεσβείες της Παναγίας, να κρατήσει την ειρήνη στον τόπο μας, να δώσει σοφία στους άρχοντες και στο λαό μας υπομονή ελπίδα και αισιοδοξία, παρόλες τις δυσκολίες…»

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος κάλεσε όλους σε θερμή προσευχή για τους Χριστιανούς, που διώκονται και οδηγούνται στο θάνατο, σε διάφορα μέρη του κόσμου, επειδή είναι Χριστιανοί, όσο και για την παύση των εμφυλίων πολέμων όπου γης. «Είναι τραγικά όσα συμβαίνουν. Τα μαρτύρια των πρώτων Χριστιανών επαναλαμβάνονται στον 21ο αι., γιατί κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν τις θρησκείες εργαλεία πολιτικής, ξυπνώντας μακρινές αποκρουστικές μνήμες… Αλλά, μέσα από το αίμα των Μαρτύρων μένει ζωντανή η Εκκλησία του Χριστού…»

Ανήμερα της μεγάλης εορτής ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην πανηγυρίζουσαΙερά Μονή Παναγίας άνω Ξενιάς, παρουσία πλήθους προσκυνητών.




























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...