Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Θυρανοίξια Ιερού Ναού προς τιμήν του θαυματουργού Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του Ιατρού


Την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος απέδωσε έναν ακόμη Ιερό Ναό στην κοινή Λατρεία του Θεού, προς τιμήν του θαυματουργού Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του Ιατρού.
Ο Ιερός Ναός, ο οποίος

ευρίσκεται εντός του χώρου των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ στο Βασιλικό Χαλκίδος, γενέτειρα του Σεβασμιωτάτου, ανηγέρθη στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και τελευταία, με φροντίδα του Διευθυντού των Σχολών κ. Ιωάννου Λιάσκου και τις προσφορές των μαθητών και καθηγητών των Σχολών, αλλά και ευσεβών χριστιανών, ολοκληρώθηκε και αγιογραφήθηκε για να είναι αποδοθεί στην κοινή Λατρεία του Θεού.

Στις 8.30 μ.μ. το απόγευμα της Πέμπτης ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία των Θυρανοιξίων και αμέσως μετά προεξήρχε στην μικρή Ιερά Αγρυπνία, η οποία ετελέσθη, με αποκορύφωμα την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία συλλειτούργησαν με τον Σεβασμιώτατο, ο Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, οι εφημέριοι των δύο Ενοριών του Βασιλικού Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιος Μπασδέκης και Κωνσταντίνος Λοβέρδος και ο Διακ. Νεκτάριος Ευγενικός.


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στη σημασία του γεγονότος της απόδοσης ενός νέου Τόπου Λατρείας του Τριαδικού Θεού στους χριστιανούς, ιδιαιτέρως στους νέους ανθρώπους που σπουδάζουν στις Σχολές του ΟΑΕΔ, αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Λουκά, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον Διευθυντή κ. Λιάσκο και τους καθηγητές των Σχολών για την αγάπη τους και την ενεργό στήριξη στην ολοκλήρωση του Ι. Ναού.
Τα Θυρανοίξια και η Ιερά Αγρυπνία μεταδόθηκε από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος στους 97,7 fm.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...