Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Το Πάσχα του καλοκαιριού στο κέντρο της Αθήνας

Γιώργος Αποστολόπουλος, Δημοσιογράφος
«Απόστολοι εκ περάτων συναθροισθέντες ενθάδε…»
Αυτά τα λόγια του παρακλητικού κανόνος ήρθαν στο νου μου όταν βρέθηκα ταπεινός προσκυνητής ανήμερα του Δεκαπενταυγούστου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου-Χρυσοσπηλαιωτίσσης στην Αιόλου.

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας έδειχνε να είναι νεκρό από κόσμο. Που και που αντίκρυζε κανείς μερικούς τουρίστες που τριγύρναγαν ζαλισμένοι από τον καύσωνα των 40 βαθμών.

Μια αντίθετη εικόνα επικρατούσε όμως λίγο πιο πέρα. Στον πεζόδρομο της Αιόλου, τιλυγμένο μέσα στις σκαλωσιές αλλά όμως σημαιοστολισμένο είδα τον Ιερό Ναό Χρυσοσπηλαιωτίσσης. Και τι παράξενο… πλήθος κόσμου απ’ όλα τα μέρη της Ελλάδος είχαν κατακλύσει από πολύ νωρίς τον εν λόγω Ναό, όλων των ηλικιών. Άλλοι ερχόντουσαν γονατιστοί στη Χάρη Της, άλλοι κρατώντας μια λαμπάδα στο χέρι, άλλοι μία ανθοδέσμη…

Κι’ όλος αυτός ο κόσμος μέσα στις σκαλωσιές!!! Απ’ ότι πληροφορήθηκα η εκκλησία αυτή έχει μετατραπεί με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας Αθηνών π. Ιερωνύμου Β’ και το ακάματο αγώνα του ιερέως του Ναού Πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασιόυ Αττάρτ, Λυκειάρχου, σ’ ένα μεγάλο εργοτάξιο προκειμένου να γίνει η ανακαίνιση της. Ωστόσο τελούνται καθημερινώς οι ακολουθίες!

Ακολούθησα την περιφορά του επιταφίου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων, μαζί με τους εκατοντάδες πιστούς. Πολλοί από αυτούς προσπαθούσαν με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα ν’ αποτυπώσουν αυτές τις εικόνες.

Πραγματικά ήταν θαύμα της Παναγίας που με οδήγησε να Την προσκυνήσω στην Χρυσοσπηλαιώτισσα!!!












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...