Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Φωτογραφίες από την εορτή της Μεταμορφώσεως στη Θεσσαλονίκη και τη χειροτονία εις πρεσβύτερον


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης εόρτασε τη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις 6 Αυγούστου. 
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος επί των οδών
Δελφών και Μιαούλη στις 5 Αυγούστου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και συμμετέχοντος πλήθους κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, προέστη της Θείας Λειτουργίας και κήρυξε τον θείο λόγο στο ευσεβές εκκλησίασμα. Λίγο πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τίμησε τον Λαμπαδάριο Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού κ. Γεώργιο Κιλιντάρη, ο οποίος θα αποχωρήσει από τη θέση του Λαμπαδαρίου μετά από σαράντα χρόνια διακονίας στο αριστερό αναλόγιο. Επίσης κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Ιερολογιωτάτου Ιεροδιακόνου του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου (Πολιούχου) Θεσσαλονίκης π. Δημητρίου Κοψαχείλη. 

Μάλιστα λίγο πριν τη χειροτονία τόνισε την μεγάλη αξία και την σπουδαιότητα του μυστηρίου της Ιεροσύνης στη ζωή της Εκκλησίας. Στις 8:00 το βράδυ της 6ης Αυγούστου, μετά τον Πανηγυρικό μεθέορτο Εσπερινό και την Παράκληση, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εφεστίου Εικόνος της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στις οδούς της ενορίας με την συμμετοχή πιστών. 

 Ο Παναγιώτατος συνεχάρη τους εφημερίους της ενορίας, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, τους δύο χορούς των αναλογίων, τις συνεργάτιδες και τους συνεργάτες του Ναού για την αξιέπαινη δραστηριότητά τους καθώς και το εκκλησίασμα - ενορίτες και μη - που συμμετείχε στις λατρευτικές ακολουθίες και στους οποίους απένειμε τα εύσημα.



















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...