Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Πλήθος λαού στο προσκύνημα του Αγίου Αποστόλου του Νέου

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών συμμετείχε και φέτος στην εορτή του μεγάλου Τοπικού μας Αγίου, του Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου, που τελέστηκε στον ομώνυμο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Λαυρεντίου, το διήμερο 15-16/8.
Στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε και ομίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την πληθωρική συμμετοχή του λαού μας στην Θεομητορική πορεία του Δεκαπενταυγούστου, που δείχνει την βαθιά και ακλόνητη πίστη του και την προσήλωσή του στην παράδοση της Εκκλησίας μας.
Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στις αντοχές του λαού μας την περίοδο της Τουρκοκρατίας, όταν έζησε και μαρτύρησε ο Άγιός μας, χάρη στην Ορθόδοξη πίστη και παράδοση, στην Θεία Λατρεία, όπου διασώθηκε η Ελληνική γλώσσα, στα Κρυφά Σχολειά, που διέσωσαν την ιστορία και την συνείδηση του έθνους, στην οικογένεια που διατήρησε την ενότητα και την συνοχή των μελών της, αλλά και στην παρουσία των Νεομαρτύρων που κράτησαν ψηλά το φρόνημα του σκλαβωμένου λαού.
Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι «κι εμείς κρατούμε ζωντανή την Ορθόδοξη Παράδοσή μας, έχουμε την ενότητα ως όπλο, την πίστη ως θησαυρό μας και μ’ αυτά τα πνευματικά εφόδια αγωνιζόμαστε ν’ αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες της εποχής. Όσο κρατούμε ζωντανή και ενωμένη την οικογένεια, ως πυρήνα της κοινωνίας μας, θα μένει ακλόνητη η ελπίδα για τον τόπο μας, όσο βιώνουμε την Ορθοδοξίας μας, θα ζούμε ελεύθεροι στο πνεύμα και στην ψυχή, διασφαλίζοντας την αληθινή μας ελευθερία…»

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ζάμπιας & Μαλάουι κ. Ιωακείμ. Τον Θείο Λόγο κήρυξε οΑρχιμ. Επιφάνιος Δημητρίου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...