Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

"Όσα χρόνια και να “ρθώ, ποτέ δεν θα σε βαρεθώ"

Με σύνθημα «Όσα χρόνια και να “ρθώ, ποτέ δεν θα σε βαρεθώ» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 31 Ιουλίου 2014 η λήξη της Β΄ Κατασκηνωτικής περιόδου Θηλέων με την οποία ολοκληρώθηκε το φετινό κατασκηνωτικό καλοκαίρι για την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Φέτος η γιορτή έλαβε χώρα κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Ταϋγέτης, στον χώρο που όλες τις μέρες γινόταν το αγιογραφικό ανάγνωσμα και πραγματοποιούνταν συζητήσεις για τους προβληματισμούς και τις σκέψεις μικρών και μεγάλων.

Για σκηνικό επιλέχθηκε το αποτέλεσμα της «νυχτερινής καλλιτεχνικής ομάδας», που δεν ήταν άλλο από το σήμα κατατεθέν της κατασκήνωσης, τον «σκαραβαίο» της αρχηγού, τον οποίο τα παιδιά με πολύ κέφι και δημιουργικότητα στόλισαν με τον καλύτερο τρόπο.

Την παρουσίαση ανέλαβε η Υπαρχηγός κ. Σταθοπούλου Βαρβάρα – Νικολέττα, Αρχιτέκτων Μηχανικός, ενώ τα παιδιά με πολύ κέφι και φαντασία παρουσίασαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευστάθιο, τους επίσημους προσκεκλημένους, τους κληρικούς και τους γονείς τους, ένα δείγμα από τα τραγούδια, τα παιχνίδια και τους χορούς με τα οποία διασκέδαζαν όλες τις ημέρες.

Το γενικό θέμα της κατασκηνωτικής περιόδου είχε τίτλο «ΣΩΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥ» και ήταν αφιερωμένο στην Εκκλησία ως όρος ισοδύναμος με το σώμα του Χριστού, ενώ τα μέλη που το απαρτίζουν ήταν οι ονομασίες των ομάδων. Η σωστή κατανόηση του όρου, δεδομένου ότι χρησιμοποιείται ιδιαίτερα από τους Χριστιανούς, στάθηκε εφαλτήριο υγιούς και εποικοδομητικού προβληματισμού.

Την παρουσίαση του θέματος από την υπαρχηγό συνόδευσαν οι «κραυγές» που τα ίδια τα παιδιά έφτιαξαν για την ομάδα τους και ο γενικός ύμνος της περιόδου τους στίχους του οποίου επιμελήθηκε και φέτος η μουσικός και θεολόγος κα. Χρυσάνθη Μάνδρου Φιλιππάκου.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Αρχηγός δεσπ. Μαρία – Άννα Λάτση, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για να απευθύνει στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας τις ολόθερμες ευχαριστίες για όσα προσέφερε και φέτος μέσα από την κατασκήνωση της Ταϋγέτης και να ευχαριστήσει την υπαρχηγό, τα στελέχη, τον υπεύθυνο ιερέα π. Γεώργιο Λάτση, τον γενικό υπεύθυνο ιερέα π. Συμεών Παπαγεωργίου, τη μουσικό και θεολόγο κα. Χρυσάνθη Μάνδρου – Φιλιππάκου, τη γυμνάστρια κα. Χριστίνα Τσιούλου και τις κυρίες της κουζίνας. Αφού αναφέρθηκε συνοπτικά στο καθημερινό πρόγραμμα της κατασκήνωσης, που περιελάμβανε πρωινή προσευχή, αγιογραφικό ανάγνωσμα, τακτοποίηση των θαλάμων, επιθεώρηση από το αρχηγείο, χειροτεχνίες, quiz, ώρα ομάδας, τραγούδι, χορό, παιχνίδια απογευματινά και βραδινά και «Απόδειπνο», ευχήθηκε στα παιδιά να κρατήσουν για πάντα στις καρδιές τους όλες τις ευχάριστες στιγμές που έζησαν στην κατασκήνωση ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο π. Συμεών Παπαγεωργίου για να ευχαριστήσει όλους αυτούς που επώνυμα ή ανώνυμα στήριξαν με τις δωρεές τους την λειτουργία της κατασκήνωσης.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τις πατρικές ευχές και παραινέσεις που απηύθυνε με την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευστάθιος στα παιδιά και τους γονείς, μαζί με τις ευχαριστίες του σε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην επιτυχία της φετινής κατασκηνωτικής χρονιάς.





















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...