Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ποιμαντικές παρουσίες του Μητροπολίτου Χαλκίδος κατά την εορτή της Μεταμορφώσεως

Το απόγευμα της Τρίτης 5 Αυγούστου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ι. Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ωρεών, όπου μετά τη λιτανεία, ομίλησε επίκαιρα στους πολυπληθείς
προσκυνητές, αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην σώζουσα υπακοή, πουοφείλουμε να έχουμε, προς το απαύγασμα Του Πατρός, στο Σωτήρα Χριστό.
Την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014, εορτής της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος το πρωί, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στηνπανηγυρίζουσα Ι. Μονή Οσίου Δαυΐδ Γέροντος Λίμνης, στην οποία είχαν προσέλθει υπεράριθμοι προσκυνητές από την προηγουμένη και τις πρώτες πρωϊνές ώρες. 

Κατά τη διάρκεια του κηρύγματος, το οποίο απηύθυνε προς τους εκκλησιαζομένους, ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε για το γεγονός της Μεταμορφώσεως και τα σωτήρια μηνύματα τουγια μας δίνοντας έμφαση στο άγγιγμα του Χριστού προς τους τρείς μαθητές του (Μτ. ιζ, 7-8), και ευχήθηκε να αξιωθούμε όλοι, μέσα από τον καθαρμό των αμαρτιών μας και τηνταπείνωση, να νιώσουμε το Θεϊκό χέρι.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε, κατά τοεκκλησιαστικό έθος, τα σταφύλια και ευχήθηκε προς όλους να καταστούμε κοινωνοί τηςΔόξας του Μεταμορφωθέντος Χριστού δια των πρεσβειών του Οσίου Δαυΐδ και δια τωνευχών των μακαριστών γερόντων Ιακώβου και Κυρίλλου.

Όλοι οι προσκυνητές έλαβαν το αντίδωρο από το Σεβασμιώτατο και εν συνεχεία είχαντην ευλογία να μετέχουν και στην εόρτιο τράπεζα, που η παράδοση της Μονής ορίζει, και ηαγάπη και οι φροντίδες του Καθηγουμένου Αρχιμ. Γαβριήλ και των άλλων πατέρων της Ι.Μονής επεφύλασσαν.

Οι Ιερές Πανηγύρεις μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροππολεως Χαλκίδος (97,7 fm).


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...