Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

Tελετή των Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Θεοδώρων, στο χωριό Πάπαρι της Μαντινείας

Την Κυριακή 17η Αυγούστου 2014, μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως και την παρουσία πλήθους ευσεβών Χριστιανών, έγινε η τελετή των Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων Θεοδώρων, στο χωριό Πάπαρι της Μαντινείας, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.
Το εσπέρας του Σαββάτου 16η Αυγούστου 2014 πραγματοποιήθηκε η τελετή της εναποθέσεως των Ιερών Λειψάνων και αμέσως μετά τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού.
Το πρωί της Κυριακής, τελέσθηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ο οποίος επεξηγούσε βήμα προς βήμα, το τι γινόταν κατά την τελετή των Ιερών εγκαινίων και τον συμβολισμό, των διαδραματισθέντων γεγονότων.

Ο Σεβ. στο τέλος, ευχαρίστησε και επαίνεσε όλους όσους κοπίασαν και συνέργησαν για την αποπεράτωση της ανοικοδομήσεως του περικαλέστατου Ναού προς τιμή των Αγίων Θεοδώρων και μοιράστηκε μαζί με το αντίδωρο, εικόνα των Αγίων, ως ενθύμιο και ευλογία, καθώς και τεμάχιο από το σάβανο το οποίο φορούσε ο Επίσκοπος κατά την ώρα των εγκαινίων, εμποτισμένο με κηρομαστίχη.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...