Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Φωτογραφίες από τη λιτανεία στη Μεταμόρφωση Αττικής (ΦΩΤΟ + VIDEO)

Tου Σπύρου Παπαγεωργίου
Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις με την ονομασία "Σωτήρεια 2014", στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση Αττικής.
Στον Μεθέορτο Πανηγυρικό

Εσπερινό και τη λιτάνευση της Ιεράς εικόνος χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κυρίλλου. Τον πλαισίωσε πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως.

Την λιτάνευση συνόδευσε υπό της ήχους της, η Φιλαρμονική του Δήμου Μεταμορφώσεως και πλήθος κόσμου που, δεν αποθαρρύνθηκε από τις άστατες καιρικές συνθήκες, και έδωσε το "παρών".

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Τοπ. Αυτοδιοίκησης, το Σύλλογο Κρητών και τον λαό που συμμετείχε στις εόρτιες εκδηλώσεις. Τόνισε πως "αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει, όχι μόνο το Έθνος μας, αλλά ολόκληρος ο πλανήτης, εύχομαι το Φως της δόξης του Κυρίου μας, να μας φωτίσει να επιστρέψουμε πάλι στο δρόμο της αρετής, της δικαιοσύνης, της ειρήνης και των ηθικών αξιών και του χρόνου πάλι, να εορτάσουμε κάτω από καλύτερες συνθήκες. Θέλω επίσης από εδώ να προσευχηθούμε στον Κύριο μας, για τους λαούς που δοκιμάζονται στην Παλαιστίνη και την Μέση Ανατολή, από το μένος του πολέμου".

Επίσης ο κ. Κύριλλος έβαλε εναντίον όσων επιβουλεύονται την παγκόσμια ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη, λέγοντας πως "εύχομαι ο Κύριος να συντρίψει και να εξαφανίσει όλους αυτούς που διαταράσσουν την παγκόσμια ειρήνη και εγκληματούν κατά των αδυνάτων. Το Φως του Κυρίου έχει τέτοια δύναμη, ώστε να γίνει φωτιά που θα καταστρέψει όλους αυτούς που διώκουν και βιαιοπραγούν κατά των αδυνάτων."

Ακολούθησε τέλος Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Έψαλλε η χορωδία του Πρωτοψάλτη Παύλου Χάρη.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...