Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Στο 51ο Ετήσιο Συνέδριο της Στοματολογικής Εταιρίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος

Στο 51ο Ετήσιο Συνέδριο της Στοματολογικής Εταιρίας Ελλάδος, που πραγματοποιείται από τις 4 ως τις 7 Σεπτεμβρίου 2014, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου Valis Resort στην Αγριά Βόλου, απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.
    Αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές για την πρόσκληση και την πρώτη θέση στο Τιμητικό Συμβούλιο του Συνεδρίου,

τόνισε: «Τα πρακτικά αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας, ιδιαίτερα ως εξελίξεις στον τομέα της Οδοντιατρικής, αποτελώντας και το κύριο θέμα του παρόντος συνεδρίου, ελκύουν το αδιάπτωτο ενδιαφέρον όλων μας. Περιδιαβαίνοντας, μάλιστα, το πρόγραμμα εντυπωσιαζόμαστε από τις νέες και εκπληκτικές εφαρμογές στις θεραπευτικές τεχνικές, που αποτελούν θαυμαστά επιτεύγματα του ανθρώπου, αλλά και από την ποικιλία των θεμάτων που θα αναπτυχθούν στις εισηγήσεις, τις ελεύθερες ανακοινώσεις και τα σεμινάρια. Αξίζει, συνεπώς, κατ' εξοχήν έπαινος και τιμή στους υπευθύνους του προγράμματος, στους εισηγητές και διοργανωτές του συνεδρίου, στη Στοματολογική Εταιρεία Ελλάδος και στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανάγκη της διαπροσωπικής επικοινωνίας που αποτελεί και το ζητούμενο της εποχής μας, η οποία επιτυγχάνεται μέσω αυτών των συνεδρίων, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εν προκειμένῳ, το παρόν συνέδριο σας παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας γεφυρών ποικίλης επικοινωνίας μεταξύ σας, πού είναι ασύγκριτα πολυτιμότερες από τις ενδοστοματικές γέφυρες της καθημερινής πρακτικής σας. Εμφυτεύει στο γνωστικό σας πεδίο πληροφορίες και γνώσεις, πού είναι ασύλληπτα ακριβότερες από τα εμφυτεύματα της οδοντιατρικής τεχνικής. Συγκεντρώνοντάς σας δε επί το αυτό όλους τους ομοζήλους των περί την Στοματολογία επιστημών, σας συγκροτεί και σας προβάλλει στην κοινωνία ως εκλεκτό ιστό του επιστημονικού σώματος, σταθερό και ισχυρότερο και αυτής της αδαμαντίνης.»

Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου με τη φράση: «Ευχόμαστε στο παρόν συνέδριό σας -κατά την ψαλμική ρήση- «το στόμα σας να λαλήσει σοφίαν» και η επιστημονική σας συνάντηση να είναι εξαιρετικά καρποφόρα, αφού τελικοί αποδέκτες των αγαθών επιστημονικών εξελίξεων και τεχνικών καθιστάμεθα όλοι.»



Για να διαβάσετε ολόκληρο το χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου, πατήστε
εδώ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...