Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Εορτάστηκε η Αγία Ζώνη στην Ξηροκαρύταινα της Γορτυνίας

Σωτήρης Σπ. Κούνας, συνταξιούχος αστυνομικός – Επίτροπος.
Στις 31 Αυγούστου που η Εκκλησία μας εόρτασε την κατάθεση της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου και πανηγύρισε και το χωριό μας, στο οποίο υπάρχει Ιερό Παρεκκλήσιο προς τιμήν Της.
Το απόγευμα του Σαββάτου 31 Αυγούστου 2014 τελέσθηκε στο Παρεκκλήσιο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία. Ακόμα ο εφημέριό μας πατέρας Νεκτάριος Πέττας εκφώνησε και το θείο λόγο, στο οποίο αναφέρθηκε στην σωστική δύναμη της πρεσβείας της επουρανίου Μητέρας μας, της Θεοτόκου. Αν και ο καιρός ήταν βροχερός εντούτοις τελέσαμε με κατάνυξη την ακολουθία.

Το πρωί της κυριώνυμης ημέρας, Κυριακή 31 Αυγούστου ήταν πάνδημος ο εορτασμός, κατά τον οποίο τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία, αρτοκλασία και ιερό κήρυγμα. Στο λόγο αυτό ο εφημέριος αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, αλλά και στα ιστορικά στοιχεία και τις πηγές για την Αγία Ζώνη της Παναγίας μας, που φυλάσσετε στην Μ. Μονή Βατοπαιδίου του Άθωνα. Την Κυριακή το ψαλτήρι το πλαισίωνε ο καλλικέλαδος γιατρός κ. Αλέξης Κούνας.

Κατά τις δύο ημέρες της πανηγύρεως, από διάφορες περιοχές και πόλεις ξηροκαρυτινοί, ήρθαν για να προσκυνήσουν την Χάρη της και να λάβουν την ευλογία της Πανακηράτου Ζώνης. Ιδιαίτερη τιμή για την περιοχή μας είναι και η παρουσία την Κυριακή στον εορτάζοντα Ναό, του αξιότιμου Δημάρχου Γορτυνίας κ. Ιωάννου Γιαννόπουλου.
Ας έχουμε στο πλευρό μας την ευλογία της τιμίας και πανακηράτου Ζώνης της Θεοτόκου.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...