Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίας Μαρίνας στο Ξηροπήγαδο της Κυνουρίας

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας​
Την Κυριακή 7η Σεπτεμβρίου 2014, μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως και την παρουσία πλήθους κατοίκων του χωριού, αρχόντων και άλλων ευσεβών Χριστιανών εκ της γύρω περιφερείας της Κυνουρίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή των Ιερών Εγκαινίων του Ιερού Ναού της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.

Το εσπέρας του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η τελετή της εναποθέσεως των Ιερών Λειψάνων παρα του Σεβ. Μητροπολίτου μας και αμέσως μετά τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ο οποίος επεξηγούσε βήμα προς βήμα, το τι γινόταν κατά την τελετή των Ιερών εγκαινίων και τον συμβολισμό των διαδραματισθέντων γεγονότων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο τέλος ευχαρίστησε και επαίνεσε όλους όσους κοπίασαν και συνέργησαν για την ανοικοδόμηση του Ναού ενώ προέβη στην εις Πρωτοπρεσβύτερον Χειροθεσία του Αιδαισιμολογιωτάτου Εφημερίου Πατρός Νικολάου Ψυχογιού ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στην Ενορία Ξηροπηγάδου της Κυνουρίας, καθώς επίσης με τον ΑΡΓΥΡΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ τιμήθηκε ο κ. Γεώργιος Μαυριάς δια την πολύτιμο συμβολή του στην ανοικοδόμηση του ως άνω Ιερού Ναού.

Μετά το πέρας των Ακολουθιών μοιράστηκε μαζί με το αντίδωρο Εικόνα της Αγίας Μαρίνας και μικρό τεμάχιο από το σάβανο το οποίο φορούσε ο Επίσκοπος κατά την ώρα των εγκαινίων, εμποτισμένο με κηρομαστίχη ως ευλογία.
ΒΙΝΤΕΟ: https://www.youtube.com/watch?v=ziiAnRKPUQc






























Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...