Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Επέτειος Αγοφάνειας του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, όπως κάθε χρόνο, ετελέσθη η Ανάμνησις της Αγιοφανείας του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου, η οποία συνέβη σε εξωτερικό τοίχο οικίας, κατά το έτος 1964.
Την παραμονή της εορτής, Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου το απόγευμα ετελέσθη ο Μέγας Πάνηγυρικός Εσπερινός, στον οποίον προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Χαλκίδος, και αμέσως μετά έλαβε χώρα η Ιερά Λιτανεία, ανά τις οδούς του Βασιλικού.
Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με συλλειτουργούς του τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Πρωτοπρεσβ. Σταμάτιο Μπασδέκη, εφημέριο του Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βασιλικού, τον Πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Λοβέρδο, εφημέριο του Ι. Ν. Οσίου Ιωάννου και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό.
Ο Σεβασμιώτατος μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου κήρυξε το θείο λόγο, αναλύοντας την Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής (Ιω, γ΄, 13-17) τονίζοντας πως η αναστάσιμη σωτηρία κατορθώνεται δια της σταυρώσιμης πορείας, την οποία διήλθε και ο Όσιος Ιωάννης κατά την επίγεια ζωή του.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...