Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Υποδοχή ιερού Λειψάνου Αγίου Κυπριανού στη Χαλκίδα

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Ενορία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος το εν Χώναις θαύμα του Ταξιάρχου Μιχαήλ, το διήμερο 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2014.
Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος

κ. Χρυσόστομος, μετέβη στον Ιερό Ναό, όπου καταρχήν, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του πιστού Λαού, υπεδέχθη τα λείψανα της δεξιάς χειρός του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού, εκ της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος και στη συνέχεια χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην διδασκαλία περί των Αγίων Αγγέλων και στην προστασία που προσφέρουν σε ολόκληρο τον κόσμο και στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

Μετά τον Εσπερινό έλαβε χώρα η Ιερά Λιτανεία της Εικόνος του Ταξιάρχου Μιχαήλ στους δρόμους της Ενορίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου.

Το πρωί του Σαββάτου ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, στην οποία προξήρχε ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αρχιμ. Ιωάννης Θεοδωρακόπουλος, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, αφού ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκη, όπου και προεξήρχε στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού επιτρόπου Δημητρίου Μαμτζαδερία.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...