Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεκίνησε επισήμως η λειτουργία των Σπιτιών Γαλήνης στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Παρουσία 500 και πλέον εθελοντριών, που στελεχώνουν το Κέντρο Σίτισης «ΔΟΣ ΗΜΙΝ ΣΗΜΕΡΟΝ» του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και τα Σπίτια Γαλήνης των ενοριών της Τοπικής μας Εκκλησίας, τελέστηκε (10/9) στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού Βόλου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου Ευφροσύνου του Μαγείρου, που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της λειτουργίας τους.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Τοπικής Εκκλησίας προς όλους, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «το έργο που επιτελούμε δεν είναι πάρεργο για την Εκκλησία. Βεβαίως, το κυρίως έργο μας παραμένει η σωτηρία των ψυχών, αλλά οι άνθρωποι δεν παύουμε να είμαστε ψυχοσωματικές οντότητες. Πρώτα το Ευαγγέλιο του Θεού φέρνουμε στις καρδιές των ανθρώπων. Χριστό Εσταυρωμένο κηρύττουμε και Αναστάντα εκ νεκρών και λυτρωτή του κόσμου. Αλλά ο ίδιος ο Κύριος μάς έδειξε το δρόμο και μας είπε ότι ο άνθρωπος είναι και ψυχή και σώμα. Και μας καλεί ακριβώς και τα δύο να φροντίσουμε. Και μας το έχει πει επανειλημμένα και μας το έδειξε και θα το ακούσουμε σε λίγο και στην Ευαγγελική περικοπή ότι θα είναι το κριτήριο η αγάπη. Από αυτό θα κριθούμε, από τον ποιόν ποτίσαμε, ποιόν θρέψαμε, ποιόν ντύσαμε, ποιόν επισκεφθήκαμε στη φυλακή, σε ποιόν πονεμένο σταθήκαμε, ποιόν ξένο φιλοξενήσαμε. Είναι τόσο καθαρό...»

Στη συνέχεια ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην ιερότητα του συγκεκριμένου έργου, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι απλώς ένα κοινωνικό καθήκον που θα μπορούσε να το κάνει ο υπάλληλος μιας υπηρεσίας, αλλά είναι ο Χριστός που το κάνει. Αυτό πρέπει να νιώσουν οι τρόφιμοι, γιατί αυτή είναι η αλήθεια. Εν ονόματι του Χριστού επιτελούμε το έργο αυτό. Δεν είναι δική μας επιδίωξη και κατόρθωμα. Όχι. Όποιος το μετρήσει αυτό θα έχει κάνει λάθος και πρώτος εγώ. Όποιος δεν νιώθει ότι είμαστε απλώς εργάτες Χριστού, που τη δική Του εντολή εκτελούμε και το δικό Του έργο επιτελούμε και αν αυτοί και στους οποίους προσφέρουμε δεν δουν εκεί τον Εσταυρωμένο Χριστό, τότε το έργο μας δεν είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι…»

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και τους Κληρικούς που έχουν την ευθύνη της λειτουργίας και του συντονισμού των Σπιτιών Γαλήνης, τα οποία προσφέρουν περίπου 2000 μερίδες φαγητού την ημέρα, συμβάλλοντας καταλυτικά στην αντιμετώπιση των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων της εποχής μας.











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...