Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Φωτογραφίες από την επίσκεψη του Μητροπολίτου Τορόντο κ Σωτηρίου στην Ιερά Μονή Ροβελίστης

Με ξεχωριστή λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Ροβελίστης, το καθολικό της οποίας είναι αφιερωμένο στην Θεομητορική εορτή. Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τορόντο κ. Σωτηρίου τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, το απόγευμα της Κυριακής.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε και καλωσόρισε στα προπύλαια της Ιεράς Μονής ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεολόγος Ντούβαλης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, η καθηγουμένη Θεοκλήτη Μοναχή, οι αδελφές της Μονής και πλήθος προσκυνητών, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το πρωΐ της Δευτέρας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Τορόντο κ. Σωτηρίου και συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου, τελέσθηκαν ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. 

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος στον κηρυκτικό του λόγο, τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Άρτης για την ευλογία που του παρείχε να προεξάρχει της πανηγύρεως και να απευθύνει λόγο παρακλήσεως προς το ευλαβές ποίμνιό του. Εξέφρασε την συγκίνησή του που ο Πανάγαθος Θεός και η Υπεραγία Θεοτόκος τον αξίωσαν να βρίσκεται φέτος στο ιστορικό μοναστήρι της Ροβέλιστας συμπροσευχόμενος μαζί με αγαπημένα του πρόσωπα. Αναφερόμενος στο πρόσωπο της Παναγίας μας, ετόνισε την καθαρότητα της καρδίας και την αγνότητα του σώματός της, στοιχεία που την αξίωσαν να εκπληρωθεί στο πρόσωπό της το σχέδιο της Θείας Οικονομίας, της ενανθρωπήσεως του Κυρίου και Θεού μας. 

Μια καθαρότητα ψυχής που πρέπει να διακρίνει κάθε άνθρωπο που θέλει να φέρει επαξίως το όνομα του Χριστιανού, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος. Οι δύο Αρχιερείς μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών συμμετείχαν συνδαιτυμόνες της εορταστικής Τραπέζης, απολαμβάνοντας της ευγενικής φιλοξενίας της καθηγουμένης Θεοκλήτης Μοναχής και των αδελφών της Μονής.























































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...