Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

"Η Μαθητική Συνάντηση της Χρυσοσπηλιώτισσας αρωγός και θεμέλιο στην επιτυχία μου στις Πανελλαδικές"

Αυτά είναι τα λόγια της νέας φοιτήτριας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αμέσως μετά την βράβευση της για την εισαγωγή της στην Τριτoβάθμια Εκπαίδευση, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου –Χρυσοσπηλαιωτίσσης.
Την 7η Σεπτεμβρίου μετά το πέρας της Θεία Λειτουργίας στον εν λόγω Ιερό Ναό ,ο πρωτοπρεσβύτερος π.Αθανάσιος Αττάρτ έδωσε ένα ενθύμιον-βραβείον στους τέσσερις αποφοίτους του Κατηχητικού Σχολείου για την επιτυχία τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Στρατιωτικές Σχολές .

Η «ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» της Χρυσοσπηλαιώτισσας γίνεται κάθε Κυριακή με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερωνύμου Β΄,από την πρεσβυτέρα κ.Σοφία Αττάρτ.Τα μαθήματα είναι ξεχωριστά, πολύ εποικοδομητικά, και δίνουν βάσεις για τα παιδιά που συγκεντρώνονται από πολλά μέρη της Αθήνας καθώς ο Ιερός Ναος Χρυσοσπηλαιωτίσσης δεν έχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΝΟΡΙΤΗ,ειδικά γι’αυτή την «Ξεχωριστή ώρα»,όπως την χαρακτηρίζουν.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό και τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν από το εκκλησίασμα.Ήταν χαρακτηριστική η δήλωση νεοεισαχθέντος φοιτητή: «Σε αντίθεση με τους συμμαθητές μου φρόντιζα να μην χάσω ούτε ένα από τα μαθήματα της ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ που γίνονταν κάθε Κυριακή. Τα διαγωνίσματα κανόνιζα να τα γράφω μετά το Κατηχητικό.Οι γνώσεις απέραντες.Η αγάπη που μας δίνονταν από την πρεσβυτέρα ατέρμονη!Οι ώρες της Κυριακής αλησμόνητες.Και πράγματι κατάφερα να περάσω στην πρώτη μου επιλογή! ».

Τα ίδια συναισθήματα μεταφέρει και άλλη φοιτήτρια καθώς όπως η ίδια τονίζει: «Δεν θυσίασα ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ!Όλες τις Κυριακές ήμουν εδώ!Το Κατηχητικό βοήθησε,ενθάρρυνε,έδωσε πολύτιμες γνώσεις ιδίως για την Έκθεση,στήριξε αλλά και με ξεκούρασε όλη αυτή τη δύσκολη χρονιά.»

Είναι πραγματικά αξιόλογες οι εντυπώσεις των φοιτητών για την μεγάλη ηθική και πνευματική βοήθεια που τους προσέφερε το Κατηχητικό Σχολείο της Χρυσοσπηλαιώτισσας σε μία εποχή που οι ηθικές αξίες περνούν μεγάλη κρίση.

Ευχόμαστε στα παιδιά Καλή Αρχή στη νέα τους πορεία με την Παναγία πάντα βοηθό στη ζωή τους!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...