Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Αρχιερατική Θεία Λειτουργιά και χειροθεσία πρωτοπρεσβυτέρου στην Ιερά Μονή Ασωμάτου Βαυκερής Λευκάδος

Με τη συμμετοχή κλήρου και λαού και σε κλίμα κατάνυξης και πνευματικής ευφορίας τελέστηκε και φέτος το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, η Θεία Λειτουργία στην εορτάζουσα Ιερά Μονή Ασωμάτου Βαυκερής Λευκάδος. 
 Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, που με την παρουσία Του, γι” άλλη μια φορά έδειξε το ανύστακτο ενδιαφέρον Του για την ανοικοδόμηση της Ιεράς Μονής καθώς και για την εν Θεώ προκοπή όλων των Ιερών Μονών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ιερείς από τη Λευκάδα καθώς και από τις αρχιερατικές περιφέρειες Νυδριού και Καρυάς. Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο ιερολογιώτατος διάκονος π. Σπυρίδωνας Μπούρης, ο οποίος αναφέρθηκε στο γεγονός του εν Χώναις θαύματος και στην προστασία των ανθρώπων από τις Ουράνιες Δυνάμεις. 

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, τέλεσε τη χειροθεσία εις Πρωτοπρεσβύτερον του για 54 χρόνια εφημερίου Βαυκερής και υπηρετούντα την Ιερά Μονή, συνταξιούχου πλέον ιερέως, Οικονόμου π. Σπυρίδωνος Γαζή. 

Για την προσωπικότητα, το έργο και για το τιμητικό αξίωμα του πρωτοπρεσβυτέρου, μίλησε εν συντομία ο αρχιερατικός επίτροπος Νυδριού π. Νεκτάριος Μάλφας. Όλοι με συγκίνηση φώναξαν καρδία και στόματι το «Άξιος» στον π. Σπυρίδωνα, εκφράζοντας έτσι τη χαρά και την ευχαρίστηση για την τιμή που του απεδόθη. 

Στο σύντομο λόγο Του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον π. Σπυρίδωνα και στην γνωριμία που είχε μαζί του σε μικρή ηλικία, όταν ο π. Σπυρίδων υπηρετούσε στο νησί του Καστού Λευκάδος και ευχήθηκε στον τιμώμενο πρωτοπρεσβύτερο, ο Θεός να του χαρίζει για το υπόλοιπο της ζωής του, υγεία και κάθε ευλογιά. 

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον αδελφό του π. Σπυρίδωνος, καπετάνιο κ. Βασίλειο Γαζή, για την εν γένει προσφορά του στην προσπάθεια ανοικοδόμησης της Ιεράς Μονής και τόνισε την ανάγκη στηρίξεως του όλου εγχειρήματος από όλους τους ευλαβείς χριστιανούς προκειμένου και πάλι η Μονή να καταστεί επί γης ζωντανό κατοικητήριο της δόξης του Θεού και τόπος πνευματικής καλλιέργειας των κατοίκων της περιοχής. 

Την εορτή τίμησε με την παρουσία του και στελέχωσε το ιερό αναλόγιο μαζί με τους υπόλοιπους ιεροψάλτες, ο νέος αντιδήμαρχος Δημοτικής περιφέρειας Ελλομένου του Δήμου Λευκάδος κος Πάνος Γαζής.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...