Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Δημητριάδος Ιγνάτιος: "Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τον θρησκευτικό φανατισμό και τον εμφύλιο πόλεμο"

Παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών, πραγματοποιήθηκε η πανήγυρις της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Πηλίου, επί τη εορτή του εν Χώναις θαύματος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία εκπρόσώπων άλλων Ιερών Μονών, των Βουλευτών Μαγνησίας κ.κ. Ζέττας Άκρη και Μαρίνας Χρυσοβελώνη, αλλά και εκπροσώπων των Στρατιωτικών Αρχών.
Στο τέλος του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αρχαγγέλου Μιχαήλ πέριξ του νέου περικαλλούς Καθολικού της Μονής και η αρτοκλασία, μετά την οποία ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος κήρυξε τον Θείο Λόγο. Αναφέρθηκε στο έργο των Αγγελικών Δυνάμεων «που είναι η αέναος δοξολογία του Θεού, η διακονία των Ιερών Μυστηρίων και η διακονία του κάθε ανθρώπου» και τόνισε ότι «καλούμαστε κι εμείς να γίνουμε μιμητές του Αγγελικού έργου, δηλ. η ζωή και τα έργα μας να δοξολογούν τον Θεό, να γινόμαστε διαρκώς μέτοχοι της αγιαστικής χάριτος των Ιερών Μυστηρίων και να διακονούμε τις ανάγκες των αδελφών μας, στο πρόσωπο των οποίων οφείλουμε να βλέπουμε τον Ίδιο τον Θεό…»

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο «θαύμα» της ανεγέρσεως του νέου Καθολικού της Μονής, που είναι «καρπός χρηστής οικονομικής διαχείρισης, αλλά και του ευγενούς οράματος της δημιουργίας ενός σύγχρονου παρθενώνα, που συνιστά τη σφραγίδα μιας εποχής στον τόπο μας, που θα αξιολογηθεί εν καιρώ. Αυτό το έργο δοξάζει τον Θεό, συνεργεί στο καλό, ενώνει τους ανθρώπους και δίδει το μήνυμα της ελπίδας για την έξοδο από την κρίση…»

Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε, τέλος, στα όσα τραγικά συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και αλλού, «που κανείς δε μπορούσε να διανοηθεί πριν λίγα χρόνια. Σήμερα το να είσαι Χριστιανός είναι αιτία Μαρτυρίου, το φάσμα ενός θρησκευτικού πολέμου είναι ορατό. Περίμενα ότι οι άνθρωποι θα είχαν διδαχτεί από τα αποτελέσματα των εμφυλίων πολέμων και δε θα υπέκυπταν στον πειρασμό του διχασμού. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τον θρησκευτικό φανατισμό και τον εμφύλιο πόλεμο. Ας μείνουμε ζωντανοί στην προσευχή για να μας προφυλάξει ο Θεός απ’ αυτές τις συμφορές και να μην επιτρέψει να ζήσουμε εμπειρίες που έζησε αυτός ο τόπος, ο ποτισμένος με αίμα Μαρτύρων και ηρώων…»

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Σεραφείμ Κοντακτσής.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...