Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Φωτογραφίες από την 8η επέτειο της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας στην Ιερά Μονή Ελώνης Κυνουρίας

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας
Με λαμπρές λατρευτικές εκδηλώσεις τιμήθηκε και φέτος η ογδόη επέτειος της ευρέσεως και επιστροφής της κλαπείσης Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας στην Ιερά Μονή Ελώνης Κυνουρίας.

Την Κυριακή, 5η Οκτωβρίου 2014, με κάθε μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε Αρχιερατική Ευχαριστηριακή Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ελώνης Κυνουρίας.

Στην Ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας πέραν του Επιχωρίου Μητροπολίτου κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, συμμετείχαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερισσού κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ.

Εκαντοντάδες πιστοί και φέτος από την περιφέρεια Λεωνιδίου, τη Λακωνία αλλά και πολλές περιοχές της χώρας μας βρέθηκαν στην Ιερά Μονή της Παναγίας Έλωνας στην Κυνουρία, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας επ' ευκαιρία της 8ης επετείου εκ της ευρέσεως της κλαπείσης Ιεράς Εικόνας.

Επίσης αναχώρησαν στις 6 το πρωί την Κυριακή από την Τρίπολη, πέντε λεωφορεία με προσκυνητές, οι οποίοι μετέβησαν στην εορτάζουσα Ιερά Μονή και προσκύνησαν την χάρη της.

Η εικόνα της Παναγίας της Έλωνας είναι αγιογραφία, καλυμμένη με χρυσό "πουκάμισο" κι αποδίδεται τον Ευαγγελιστή Λουκά. Σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα βρέθηκε από βοσκούς της περιοχής, σε απόκρημνη κι απρόσιτη θέση κι εντοπίστηκε γιατί κατά "θαυμαστό" τρόπο φωτιζόταν επίμονα το σημείο.

Η Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος η οποία είχε κλαπεί βρέθηκε την 23ην Σεπτεμβρίου 2006, αποτέλεσμα προσευχών και δεήσεων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, σύμπαντος του Ιερού Κλήρου, των Μοναστικών Αδελφοτήτων και του ευσεβούς Λαού της Ιεράς Μητροπόλεως κατόπιν των δεουσών ενεργειών της Ελληνικής Αστυνομίας στην οποία οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ. Η Ιερά Εικόνα επανήλθε πανηγυρικά και μέσα σε κλίμα Ιεράς κατανύξεως, τοποθετήθηκε στο μόνιμο θρονί της, στην Ιερά Μονή Ελώνης Κυνουρίας, όπου χιλιάδες πιστών φτάνουν στην Μονή να προσκυνήσουν την Παναγία μας προκειμένου να λάβουν χάριν και δύναμιν. Από τότε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ καθιέρωσε να εορτάζεται η εορτή της επανόδου της Εικόνας την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου κάθε χρόνου, το λεγόμενο το Πρωτοκύριακο.

Στην εικόνα αυτή της Θεοτόκου έχουν αποδοθεί πολλά θαύματα και γι' αυτό πλήθος από τάματα πιστών και αφιερώματα όπως κανδήλια περιβάλουν το προσκυνητάρι της. Οι πιστοί, όλο το χρόνο, από κάθε γωνιά της χώρας ακόμα κι από το εξωτερικό, φτάνουν με κάθε τρόπο και μέσο, πεζοπορώντας και γονυπετώς, εκπληρώνοντας το τάμα τους και προσκυνώντας την Ιερά εικόνα της Παναγίας, δείχνοντας έτσι την αγάπη τους και την ευγνωμοσύνη τους στο πρόσωπο της Θεοτόκου.

Ευχόμαστε η Παναγία η Έλωνα να είναι βοήθεια όλων των Χριστιανών.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...