Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Σην Παναγία την Γοργοϋπήκοο της Μητροπόλεως Μαντινείας

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας
Η Παναγία λατρεύεται ολοχρονίς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με βαθιά αισθήματα κατανύξεως σε κάθε περιοχή του τόπου μας, όπου οι χριστιανοί μας έχουν δώσει και από ένα διαφορετικό προσωνύμιο στην Θεοτόκο. Ενορίες, Λαοί, Εκκλησίες, αλλά και Ιερές Μονές τιμούν την Παναγία την Γοργοϋπήκοο, όπως άλλωστε κι εμείς στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, στο Ιστορικό Μοναστήρι, της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου της Νεστάνης Μαντινείας και στο κέντρο του Μωριά την Ιστορική Τριπολιτσά.

Στο Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Νεστάνης το εσπέρας της παραμονής της Εορτής Τρίτη 30η Σεπτεμβρίου 2014, τελέσθηκε, Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία από τον Αιδ. Ιερέα π. Ιωάννην Σουρλίγγα, Προέδρον της Δ/ Επιτροπής της Ιεράς Μονής τους Πατέρες της Μονής και άλλους Κληρικούς οι οποίοι προσήλθαν και συμπροσευχήθηκαν στην Παναγιά μας.
Στην Τρίπολη λαμπρά εόρτασε το παρεκκλήσιο της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου στο κέντρο της πόλεως, όπου τόσον το εσπέρας, όσον και ανήμερα, πλήθος κόσμου έφθασε εκεί για λάβη την ευλογία της Παναγίας μας.





















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...