Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος ως ομιλητής σε εόρτια εκδήλωση των Δικαστικών Νεώσεων Ελλάδος

Με αφορμή τον ετήσιο εορτασμό του Αγίου ιερομάρτυρος Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, προστάτου του Δικαστικού Σώματος, οι Δικαστικές Ενώσεις Ελλάδος (Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας, Ένωση Διοικητικών Δικαστών, Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, Ένωση Δικαστικών λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου) πραγματοποίησαν τον επίσημο Πανελλήνιο Εορτασμό του, υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 στην Αθήνα.

Το πρωί ετελέσθη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Καρυκη, προεξάρχοντος του εκρποσώπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κηφισίας κ. Κυρίλλου και αμέσως μετά, περί ώραν 11ην πρωινή, στην Αίθουσα Γερουσίας της Παλαιάς Βουλής, έλαβε χώρα Μεγαλοπρεπής Πολιτιστική Εκδήλωση, στην οποία την κύρια Ομιλία είχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Την Εκδήλωση, στην οποία παρέστησαν ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου – Ιεροκήρυξ του Καθεδρικού Ι. Ναού Αθηνών, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο τέως Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Γρίβας, ο Καθηγητής και Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιωάννης Καράκωστας κ.ά., συντόνισε άψογα και υποδειγματικά η εκ Χαλκίδος καταγομένη κ. Βασιλική Θάνου- Χριστοφίλου, Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων.
Στην αρχή, απηύθυναν χαιρετισμούς η κ. Ειρήνη Γιανναδάκη, πρόεδρος Εφετών Δ.Δ. εκ μέρους των Δικαστικών Ενώσεων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου, ο Αντιπρόερος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και στη συνέχεια η πολυμελής Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπό την διεύθυνση του κ. Δημητρίου Καρούζου, Δικηγόρου και Καθηγητή Μουσικής, με τη συνοδεία ορχήστρας μουσικών οργάνων, εκτέλεσε άψογα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα σε δύο μέρη, ένα προ και ένα μετά την ομιλία του αγίου Χαλκίδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ομίλησε προς τους δικαστικούς, δικηγόρους και λοιπούς παρισταμένους με θέμα «ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ». Στην εξαιρετική ομιλία του, η οποία απέσπασε όχι μόνο το χειροκρότημα, αλλά και τα ευμενή σχόλια και τις άριστες κριτικές όλων των παρισταμένων, ο Σεβασμιώτατος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι ο Χριστός, καίτοι νομοθέτης ο ίδιος, ήταν πιστός τηρητής του νομού, τον οποίον όχι μόνο τήρησε, αλλά και τελειοποίησε και άνοιξε καινούριες προοπτικές, υποψιάζοντας τους ανθρώπους ότι πρέπει να ψάχνουν και να ερευνούν το πνεύμα του νομού το οποίο ζωοποιεί και να μη μένουν δουλικά προσκολλημένοι στο γράμμα του, το οποίο αποκτείνει. Παράλληλα, προχώρησε στην υπέρβαση του νομού δια της αγάπης, η οποία κάνει τη δικαιοσύνη να περισσεύει.
Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι, παρά την πολυνομία που υπάρχει σήμερα, η ανομία φαίνεται ότι κυριεύει σαν επιδημική νόσος με κοινωνικές επιπτώσεις, ως στάση ζωής και όχι ως απλή ατομική παράβαση.

Επιβεβλημένη πάντως θεώρησε την ανυπακοή στο νόμο που είναι αντίθετος στις εντολές του Θεού. Κλείνοντας, τόνισε την ανάγκη να στραφεί η Παιδεία προς το σεβασμό της δικαιοσύνης και των νόμων.

Μετά την ομιλία του Σεβασμιωτάτου, η Πρόεδρος κ. Θάνου του προσέφερε ως δώρον, εκ μέρους των Δικαστικών Ενώσεων, ένα Εγκόλπιο με την Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου και ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος ευχαρίστησε.
Την Εκδήλωση έκλεισε η Γενική Γραμματέας της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων κ. Μαργαρίτα Στενιώτη, Εφέτης.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...