Τετάρτη, 1 Οκτωβρίου 2014

Εκοιμήθη η Μοναχή Παρθενία της Μονής Κοιμ. Θεοτόκου Κανδήλας Μαντινείας

Τη Δευτέρα 29η Σεπτεμβρίου 2014 η Παρθενία Κούτουλα ( κατά κόσμον Παναγιώτα ) Αδελφή της Ι. Μονής Κοιμ. Θεοτόκου Κανδήλας Μαντινείας παρέδωσε την ψυχή της στα χέρια του Θεού και εκοιμήθη εν Κυρίω.
Η Μακαριστή Μοναχή κατάγονταν από το Χωριό Κανδήλα Μαντινείας όπου είδε το πρώτο φώς του κόσμου το έτος 1929.
Προσήλθε εις την Μονή Κανδήλας το έτος 1949.
Η Μοναχική της Κουρά έγινε στην Ιερά Μονή Κανδήλας την 10η Απριλίου 1953 υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Γερμανού Ρουμπάνη.

Εγκαταστάθηκε και διακόνησε ως νέα Μοναχή της Μονής κάτω από αντίξοες συνθήκες, με περισσό ζήλο, προσωπικό μεγάλο και δύσκολο αγώνα, και αδιάλειπτη προσευχή πάντοτε με την συνεργασία της αδελφότητα της Μονής, μπόρεσε και στήριξε την Μονή. Το κοινωνικό, φιλανθρωπικό και πνευματικό της έργο είναι μεγάλης σημασίας. Η γλυκύτητά της, η αγάπη της και η καθαρότητα της καρδίας της ήταν κάτι το ανεπανάληπτο.

Την 21η Δεκεμβρίου 2003 εγένετο παρά του Σεβ. Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Μεγαλόσχημος Μοναχή εις το Ιερό Μετόχιο του Αγ. Χαράλαμπους στην Κανδήλα Μαντινείας.

Η Εξόδιος Ακολουθία της Μακαριστής Μοναχής Παρθενίας τελέσθηκε προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ την Τρίτη 30η Σεπτεμβρίου 2014 στην Ιερά Μονή Κανδήλας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας στον επικήδειο τον οποίον εξεφώνησε ομίλησε και σκιαγράφησε αυτή την ξεχωριστή προσωπικότητα που κοσμούσε τις Μοναστικές αδελφότητες της Μητροπόλεώς μας.

Πλήθος χριστιανών έφθασαν στην Μονή να ασπαστούν το σκήνωμα της μακαριστής. Αρκετοί κληρικοί παρέστησαν στην Εξόδιο Ακολουθία ενώ συμμετείχαν Μοναχοί και Μοναχές από την Μητρόπολή μας.

Ευχόμαστε να έχει καλό παράδεισο και να προσεύχεται στην θριαμβεύουσα Εκκλησία για εμάς.

Αιωνία αυτής η μνήμη.+Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...