Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2015

Σκέψεις στον Απόστολο της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου - Τυρινής

Πίστη, προσευχή, ἀγάπη κι ἐλεημοσύνη, νηστεία: τά ὅπλα τῆς πνευματικῆς μας πανοπλίας, μέ τά ὁποῖα καλούμαστε νά βαδίσουμε κατά τήν εὐλογημένη περίοδο τῆς Μ. Σαρακοστῆς, ἀλλά καί καθ᾽ ὅλη τήν ζωή μας.

Δεν θα σωθούμε από τις τυχόν νηστείες ή τις ελεημοσύνες ή τις προσευχές μας, αν όλα αυτά δεν βρίσκουν την κατάληξή τους στην ανεξικακία ή και δεν την έχουν ως προϋπόθεσή τους.

῾Η νύχτα ὅπου νά ᾿ναι φεύγει, καὶ ἡ μέρα κοντεύει νὰ ᾿ρθεῖ.

Ἄν συγχωρήσετε τοὺς ἀνθρώπους γιὰ τὰ παραπτώματά τους, θὰ σᾶς συγχωρήσει κι ἐσᾶς ὁ οὐράνιος Πατέρας σας.

Εμείς με τον π. Παΐσιο μπήκαμε στο καλυβάκι του. Καθίσαμε στο ένα κελλί και μου ζήτησε να του διαβάσω κάτι χειρόγραφα κείμενά του.

Αντιπροσωπεία παιδιών του Λυκείου Βασιλικού, επέδωσαν προσωπικά το προϊόν του Εράνου Αγάπης που διενήργησαν εντός του Σχολείου τους πριν τα Χριστούγεννα.

Παράδειγμα της ανθρωπιστικής βοήθειας που πρόσφεραν οι Κωνσταντινουπολίτες μαζί με τους Ελληνοαμερικανούς στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό της κατεχόμενης Ελλάδας, ήταν η αποστολή τροφίμων μέσω του τουρκικού πλοίου "Κουρτουλούς".

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συμβολή του Μεγάλου Βασιλείου στη διαμόρφωση και επικράτηση ενός φιλικού προς την παιδεία πνεύματος.


Ιστορία βασισμένη σε αληθινό περιστατικό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...