Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 26 Απριλίου 2015 - Των Μυροφόρων

᾿Αναστήθηκε. Δὲν εἶναι ἐδῶ. Νά καὶ τὸ μέρος ὅπου τὸν εἶχαν βάλει.

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων Χαλκίδος

Προσήλθε πολύς κόσμος, όπως κάθε χρόνο, για να τιμήσει το μεγαλομάρτυρα Άγιο.

Η εκ Τουρκίας αντιπροσωπεία φιλοξενήθηκε στον Ξενώνα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στο Νέο Προκόπι.

Ο Ναός του Αγίου Γεωργίου χρονολογείται από το 1828 σε έγγραφο που υπογράφει ο πρώτος Έλληνας Κυβερνήτης της Ελλάδος Ιωάννης Καποδίστριας και από το 1967 ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό.

Μια εκπομπή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου στα Χανιά της Κρήτης στην οποία αναλύεται ένα πάθος και μια αρετή.
Στην φετινή πανήγυρη προσέδωσε ιδιαίτερη χάρη και ευλογία, η παρουσία των τιμίων και χαριτοβρύτων λειψάνων των νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.

Μέσα στην πανευφρόσυνη Αναστάσιμη και Πασχαλινή ατμόσφαιρα την οποία ζούμε αυτή την περίοδο εορτάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια, ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη.

Αφαίρεσαν από την σύνθεση του Μνημείου το χέρι του ηλικιωμένου μάρτυρα και η Ένωση Ποντίων καταγγέλει ότι αυτό συνέβη εν όψει της επετείου του Ποντιακού Ολοκαυτώματος που τιμάται από την Ελληνική Πολιτεία.


Νέος Διάκονος στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Να φιλοξενήσει σε ιδιόκτητο οίκημα την μετανάστρια μητέρα από το Καμερούν που γέννησε τα δίδυμα αγοράκια της εν πλω σε βάρκα που εντοπίστηκε από λιμενικούς σε βραχώδη περιοχή στο Αγαθονήσι.
Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου στον Ταύρο.

Ο Άγιος Γεώργιος θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς, ενώ είναι και ο προστάτης Άγιος της Αγγλίας.

Με κάθε λαμπρότητα η πανήγυρις στον Ι.Ν. Αγίων Γεωργίου & Ειρήνης στην περιοχή του Παπάγου.
Χριστιανός δεν σημαίνει ότι όλη ζωή μας είναι στρωμένη με ρόδα, αλλά σημαίνει πως εκεί που όλα αρχίζουν να υποχωρούν κάτω από τα πόδια μας, εμείς βρίσκουμε την δύναμη και ατενίζουμε το Σταυρό του Κυρίου που είναι Σύμβολο της Ανάστασης και της Αιώνιας Ζωής.

Οἱ ἀπόστολοι ἱεράρχησαν σωστά τά πράγματα καί μᾶς δίδαξαν παρομοίως νά κινούμαστε κι ἐμεῖς, ἦταν γιατί ἦσαν ἑνωμένοι μέ τόν Χριστό.

᾽Από τά πρόσωπα πού κυριαρχοῦν στό εὐαγγέλιο τῆς Κυριακῆς τῶν Μυροφόρων εἶναι ὁ ᾽Ιωσήφ ὁ ἀπό ᾽Αριμαθαίας, ὁ ὁποῖος προβάλλεται μέ τό κυριαρχικό γνώρισμά του, τῆς τόλμης.

Εκεῖνες τὶς μέρες, καθὼς μεγάλωνε ὁ ἀριθμὸς τῶν μαθητῶν, ἄρχισαν νὰ παραπονιοῦνται οἱ ἑλληνόφωνοι πιστοὶ ἐναντίον τῶν ἑβραιοφώνων, ὅτι στὴν καθημερινὴ διανομὴ τῶν τροφίμων δὲν φρόντιζαν τὶς ἑλληνόφωνες χῆρες ὅσο ἔπρεπε.
Οι φοιτητές έψαλλαν κατά την Θεία Λειτουργία μαζί με τον Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Αντώνιο Γεβετζή, ενώ ετέθη σε προσκύνηση η λειψανοθήκη με τις Τίμιες Κάρες των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων του Ρεθύμνου.


«Τοπία» από ψυχικές διαδρομές - 23

Οι άνθρωποι εκφράζουν τέσσερεις βασικές συμπεριφορές προς τον Θεό.
Σήμερα τά καρδιαγγειακά νοσήματα ἀποτελοῦν τήν πρώτη αἰτία θανάτου παγκοσμίως, μέ 20 000 000 θανάτους κάθε χρόνο.
Πρέπει ὁπωσδήποτε νά καταστραφοῦν τά πάντα ἤ νά θρηνήσουμε ἀνθρώπινες ζωές, γιά νά ἐπεμβῆ τό κράτος καί νά ἐπιβάλη τήν τάξι;
Ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ μιλάει για την πνευματική και υλική κρίση του σημερινού ανθρώπου.
Ήλθε από την όμορφη Κέρκυρα στο Ρέθυμνο και κατέθεσε ευλαβικά το λιβάνι της καρδιάς του ενώπιον της ιερής μορφής του θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνος,του εφόρου της Κέρκυρας αλλά και οικουμενικού Επισκόπου της όπου γης Ορθοδοξίας.
Τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα προσεκόμισε από την Ιθάκη, γενέτειρα του Αγίου Ραφαήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος.
Σε μία εποχή κατά την οποία διεκδικούμε την Εθνική μας Αξιοπρέπεια ας διδάξουμε στα σχολεία μας τη μακρά διαχρονική πορεία της ενιαίας ελληνικής γλώσσας.
Με Αναστάσιμη λαμπρότητα πανηγύρισε η Ενορία της Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερετρίας, την ετήσια εορτή της.
Αναβιώνει με πρωτοβουλία του πολιτιστικού συλλόγου Λευκακίων.
Τὴν 22α Ἀπριλίου, μνήμη τοῦ Ἁγίου Ἐνδόξου Ἀποστόλου Ναθαναήλ, ἑορτάζει ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου καὶ Νισύρου κ. Ναθαναήλ.
Δεν υπάρχει ούτε γη, ούτε θάλασσα, ούτε πόλη, ούτε έρημος, όπου αληθινά δεν ξεχυλίζουν οι κρουνοί των θαυμάτων σου σαν πέλαγος.
Ἐλάχιστα ἀσχολήθηκαν μαζί τους, καί ἄς ὑπῆρξαν ὄχι ἁπλῶς ἥρωες, ἀλλά σύγχρονοι μάρτυρες!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...