Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΊΑ ...ΜΕ ΕΠΊΓΝΩΣΗ


Απεφοίτησαν 62 από το Σεμινάριο Μικρασιατικής Ιστορίας στον Πειραιά

Το σεμινάριο οργάνωσαν ο Σύνδεσμος Επιστημόνων Πειραιώς, η Ένωση Μαγνησίας Μικράς Ασίας και το Πνευματικό Κέντρο Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Ο Πρωτοπρ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου μιλάει για το μυστήριο της μετάνοιας στην πνευματική ζωή.

Κριστό αζούκιτε -Χριστός ανέστη. Χαρά και φως στα φωτόμορφα τέκνα της εκκλησίας.

- Εἰκόνες ἀπίστευτες! Φανατικοί μουσουλμάνοι ὁδηγοῦν χριστιανούς στή σφαγή. Βιντεοσκοποῦν μάλιστα καί τήν τελετή.

Στο πλαίσιο της γενικής θεματολογίας των Συνάξεων, της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, που αφορά στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, το επιμέρους θέμα της Συνάξεως ήταν «Γνώσεσθε την αλήθειαν».

Την επικοινωνία του με τα παιδιά, μέσα στο Λειτουργικό πλαίσιο της Εκκλησίας μας, συνεχίζει μετά την επαναλειτουργία των Σχολείων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Το μολύβι έχει πέντε ιδιότητες, τις οποίες αν καταφέρεις να διατηρήσεις, θα είσαι πάντα ένας άνθρωπος που θα βρίσκεται σε αρμονία με τον κόσμο.


Στέλνουμε την αγάπη μας στα παιδιά και τον λαό της Μαδαγασκάρης.

Τρεις συναυλίες έδωσε στη Βιέννη από τις 4 ως τις 11 Απριλίου 2015 η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τη διεύθυνση της κας. Νίνας Πατρικίδου.

Τιμήθηκε και φέτος η μνήμη του Ιερομάρτυρος Αγίου Κυρίλλου του Στ΄, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, που απαγχονίσθηκε στην Αδριανούπολη από τους Τούρκους, στις 18 Απριλίου 1821.

Στιγμιότυπα από την πανήγυρητου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου το 2015. Στην πανήγυρη προΐστατο ο μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος, ενώ παρευρέθησαν ο μητροπολίτης Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων και ο μητροπολίτης Μπορίσπολ κ. Αντώνιος, πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας του Κιέβου. Στον δεξιό χορό έψαλλε ο γέροντας Αντίπας και στον αριστερό οι Βατοπαιδινοί Πατέρες.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...