Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Εκδεχομένων την του ύδατος κίνησιν

Σε μία εποχή κρίσης, σε έναν κόσμο από τον οποίο απουσιάζει η μετάνοια και η αυτογνωσία, η Εκκλησία δεν πρέπει να λειτουργεί μόνο με την συγκατάβαση και την ελεημοσύνη, αλλά να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να αφυπνιστούν οι άνθρωποι.

Με την πιο γλυκιά ανάμνηση έκλεισε η χρονιά.

Φιλανθρωπικός φιλικός αγώνας μπάσκετ των παλαιμάχων της Εθνικής και της μικτής ομάδας του Οίακα και των παλαιμάχων στο Ναύπλιο.

Μετάνοια σημαίνει εναλλαγή των καρδιακών προσλήψεων.

Πάντα ετούτο το μοναστήρι ασκούσε μία ανεξήγητη έλξη στην καρδιακή μου διανόηση.

Έπρεπε να ανοίξει το Τριώδι και στην δική του Εκκλησία, δεν το πήγαινε η συνείδησή του.

Ὁ λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος Χατζημιχαήλ.

«Θέλουμε κάποιος νᾶ μᾶς πεῖ αὔριο ἔστω νὰ μᾶς πεῖ ποτὲ. Μὰ νὰ μᾶς μιλήσει» 

Ένα πρωτότυπο αφηγηματικό εργαστήρι για παιδιά Δημοτικού –και όχι μόνο-

Ομαδικά παιχνίδια άμιλλας και γνώσεων...

...στο Ναό του Αγίου Μάρκου στην Λευκωσία.

Τη νύχτα το Μεγάλο Σάββατο άκουσαν τις καμπάνες απ’ το χριστιανικό μαχαλά. 

Μια άγνωστη σχετικά, αλλά πολύ σπουδαία πανήγυρη, τελείται κάθε χρόνο, στον Ταύρο.

Μέ τή συμμετοχή Ἱερέων ἀπό τήν Τρίπολη καί τή γύρω περιοχή, ἐπισήμων καί ἐκπροσώπων τῶν τοπικῶν ἀρχῶν.

Το τέταρτο μάθημα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, που διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας. Εισηγητής ήταν ο κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, καθηγητής Γλωσσολογίας, τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας και τέως υπουργός. 

Συντρόφια, μέσα στην καλογυαλισμένη αστραφτερή κουρελαρία του καταναλωτικού μαςκενού, πρωτοπόροι εσείς της απόγνωσης, θέλω να σας μιλήσω για...

Ἡ θυσία καί τό μαρτύριον τῶν Ἁγίων τῆς Μητρός Ἐκκλησίας μας εἶναι διά τόν ἄνθρωπον κάθε ἐποχῆς δύναμις, εὐλογία, χάρις καί σωτηρία.

῾Η ἀναφορά τοῦ ἀποστόλου Πέτρου στόν ᾽Ιησοῦ ὡς τόν Χριστό ἀποτελεῖ μαρτυρία τῆς πίστεώς του σ᾽ Αὐτόν ὡς Θεό καί ἄνθρωπο.

Ὁ Χριστός πάντοτε ἔρχεται στόν ἄνθρωπο, καί ἰδίως σ᾽ αὐτόν πού βρίσκεται σέ ταλαιπωρία καί θλίψη καί ἀνάγκη.

῞Ολοι ὅσοι κατοικοῦσαν στὴ Λύδδα καὶ στὸν Σάρωνα τὸν εἶδαν καὶ δέχτηκαν τὸν ᾿Ιησοῦ γιὰ Κύριό τους.

Σήκω πάνω, πάρε τὸ κρεβάτι σου καὶ περπάτα.

Αφιερωμένη στους μακαριστούς Σχολάρχες της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής, Μάξιμο Δασκαλάκη και Νεκτάριο Κοτζιά.

Στον ιστορικό ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων Ιάσονος και Σωσιπάτρου εορτάστηκε η μνήμη των αγίων, των ιδρυτών της Εκκλησίας της Κέρκυρας.

Το τέταρτο μάθημα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου, που διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η Ιερά Μητρόπολις Κερκύρας.

Ο εξαίρετος φιλόλογος και συγγραφεύς κ. Νικόλαος Δ. Τριανταφυλλόπουλος μίλησε στους 100 περίπου ανθρώπους, οι οποίοι προσήλθαν και τίμησαν την Εκδήλωση.

Οι Εκδηλώσεις για την εορτή των Ευβοέων Αγίων θα κορυφωθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Η επίσημη υποδοχή θα γίνει την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, ώρα 6η απογευματινή, στο ιερό Προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας.

Ένα παραδοσιακό καφενείο της Κρήτης ενέπνευσε τους δημιουργούς του τηλεοπτικού σποτ της περιφέρειας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου που θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο στο Ηράκλειο. Ο Μανούσος, ένας κρητικός σερβιτόρος, αρπάζει το δίσκο και τον εκτοξεύει στο Παγκρήτιο Στάδιο μέσα από ένα ταξίδι στις ομορφιές και τα μαγευτικά τοπία της Κρήτης.

Μουσικοχορευτική εκδήλωση από την ενορία του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Ο Τόμος περιλαμβάνει το 2ο και τελευταίο μέρος της πολυετούς Αρθρογραφίας του, που καταλαμβάνει μία μακρά περίοδο πενήντα περίπου ετών, από το 1965 έως το τέλος της ζωής του.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν παιδιά – μέλη ομάδας εφήβων πρεσβευτών – τα οποία παρουσίασαν ομιλία στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος COMENIUS REGIO με θέμα «δράση PEER TO PEER» ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό (bullying). 

Εισήγηση στο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα: «Θρησκεία και Βία», Α.Π.Θ., 27-29 Απριλίου 2015. Διοργάνωση: Ακαδημαϊκές Αναζητήσεις.


Κατά τα τελευταία 20 χρόνια, τα διαζύγια έχουν αυξηθεί σε όλες σχεδόν τις ανεπτυγμένες χώρες, με τις όποιες αρνητικές συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τα παιδιά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...