Τρίτη, 5 Μαΐου 2015

Ἰατρικές συμβουλές. Παραθερισμοί σέ μεγάλο ὑψόμετρο

Οἱ κίνδυνοι οἱ προερχόμενοι ἀπό τή θάλασσα εἶναι συνήθως γνωστοί. Ἐκεῖνοι ὅμως πού ὀφείλονται στό μεγάλο ὑψόμετρο εἶναι ἐν πολλοῖς ἄγνωστοι καί ὕπουλοι.

Τα γεγονότα δεν περιμένουν και η πολυτέλεια χρονικών περιθωρίων για την επίλυση τέτοιων αντιφάσεων σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο δεν υπάρχει.

Να τραγουδήσουμε για τη θάλασσα, μιας και αυτό είναι το θέμα της γιορτής μας, να υμνήσουμε την πίστη μας, να χορέψουμε όλοι μαζί, να συμμετάσχουμε σε διάφορες παιδαγωγικές δραστηριότητες και με αυτό τον τρόπο να δείξουμε την ενότητά μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος μιλάει στο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο που με τίτλο: Θρησκεία και βία, που έλαβε χώρα 27-29 Απριλίου 2015, με θέμα εισήγησης: «Μπορεί η θρησκεία να γεννήσει βία;».

Μαθαίνουμε κάθε μέρα κάτι καινούργιο και συγκλονιστικό γι᾽ αυτόν.


Δεν είμαστε αναμάρτητοι, αλλά είμαστε αγωνιστές. Δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά διδασκόμαστε από τα λάθη μας. Διαθέτουμε, όμως, την φιλαδελφεία και την μεταξύ μας αγάπη…
Oλοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος των Κατηχητικών Συνάξεων.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ποιήματα, τραγούδια, σκετς και προβολές με αναδρομές στις στιγμές που έζησαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της κατηχητικής διδασκαλίας.

Eτήσια Εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Ἡ ἀνθρώπινη στρατιὰ ἦταν παγιδευμένη. Καμμιὰ δίοδος διαφυγῆς. Τὸ ἀποτέλεσμα προδικασμένο. Δὲν εἶχαν ἐλπίδα ἀπέναντι στὴ συντριπτικὴ σκοτεινὴ δύναμη.

Εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης στο πρόσωπο του επί 27 συναπτά έτη (1986-2013) Πρόεδρου του Συνδέσμου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» και Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Νέας Ιωνίας.

Στους αιώνες η Εκκλησία μπορεί να ταλανίζεται, αλλά ο Θεάνθρωπος Ιησούς δεν Την αφήνει να καταποντισθεί. Οι πιστοί όμως έχουν την ευθύνη να εφαρμόζουν την εντολή Του, για ζωντανή μαρτυρία Πίστεως στον κόσμο που ζούν.

Σειρά διαλέξεων με επίσημο προσκεκλημένο τον Καθηγητή Δρ Richard Swinburne.

Ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών τίμησε τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Θραψανάκη για τα πενήντα χρόνια ἱερατικῆς διακονίας.

Τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Σκουροχωρίου.

Να μπορούν οι οικογένειες που έχουν οικονομικές δυσκολίες, τους καλοκαιρινούς μήνες, να στείλουν τα παιδιά τους.

Κοντά στους ανθρώπους, που θέλουν στήριξη να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Στον αγώνα που δίνει ο καθένας από εμάς, δεν μπορεί να τερματίσει νικητής αν δε ζητήσει την αρωγή του Θεού και των Αγίων.

Τήν τιμή του Αγίου Πέτρου Επισκόπου Άργους μετέφερε στην μακρινή Φλωριανούπολη της Βραζιλίας ο Αργείος εφημέριος Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Καρκαγκέλης.

Εδώ ένας άλλος πολιτισμός γεννιέται. Αυτός της αγαπώσας και αγαπώμενης συγχωρητικότητας και της αλλήλων συμπληρωματικότητας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...