Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Στιγμιότυπα από την παρουσίαση του βιβλίου «Αμαρτωλών Εκκλησία» του π. Βαρνάβα Γιάγκου (video)


῾Ο δρόμος τῆς ᾽Εκκλησίας ὡς προσανατολισμός στόν Χριστό εἶναι μονόδρομος. Γιατί δρόμος καί τέλος δρόμου εἶναι ᾽Εκεῖνος.

Οἱ Πατέρες τῆς ᾽Εκκλησίας μας προσπάθησαν νά διασφαλίσουν: τήν ἀποκάλυψη τοῦ Χριστοῦ, τή ζωή τῆς ᾽Εκκλησίας, τήν αἰώνια ζωή μέσα στή ζωή αὐτή, τή σωτηρία τοῦ ἀνθρώπου ὡς πραγματική σχέση μέ τόν Θεό ἐν Χριστῷ.

Προσέχετε τοὺς ἑαυτούς σας καὶ ὁλόκληρον τὸ ποίμνιον, εἰς τὸ ὁποῖον τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον σὰς ἐτοποθέτησε ἐπισκόπους, διὰ νὰ ποιμαίνετε τὴν ἐκκλησίαν τοῦ Θεοῦ, τὴν ὁποίαν ἀπέκτησε μὲ τὸ δικό του αἷμα.

Ἔρχομαι σ’ ἐσένα, καὶ αὐτὰ τὰ λέγω ἐνῷ εἶμαι ἀκόμη εἰς τὸν κόσμον, διὰ νὰ ἔχουν τὴν χαράν μου μέσα τους τελείαν.

Ὅ,τι ξεκίνησε ὁ Κύριος ἐρχόμενος στόν κόσμο ἔφτασε στό πέρας του μέ τήν Θεία Του ᾽Ανάληψη: ἕνωσε τούς ἀνθρώπους μέ τόν Τριαδικό Θεό.

Φιλακόλουθοι της Πόλεως του Πύργου, προσήλθαν στην Ιερά αγρυπνία και είχαν την πνευματική ευκαιρία να ζήσουν το μεγαλείο της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας.

«Ο Νικόλαος εποίμανε την τοπική μας Εκκλησία ολίγα έτη, αλλ’, εν τούτοις, «επλήρωσε χρόνους μακρούς» και «έσπευσεν εκ μέσου πονηρίας».

Στο Εκκλησιαστικό Σχολείο διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας, Ανθρωπιστικών και Θετικών Σπουδών.


Ο νέος πρεσβύτερος θα υπηρετήσει στην ενορία του χωριού Λάκωνες.


Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντόνου και Ελένης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ χειροθέτησε τον Πρωτοψάλτη του Ναού Χρυσοβαλάντη Σεραφείδη με το Οφφίκιο του Άρχοντα Πρωτοψάλτη.

Ιδιαίτερη μνεία χρήζει η σημαντική αρωγή που προσφέρει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την πραγματοποίηση του φιλόδοξου αυτού προγράμματος μαρτυρίας του ελληνικού πολιτισμού.

Στο πλαίσιο της γενικής θεματολογίας των Συνάξεων, που αφορά στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, το επιμέρους θέμα της ήταν «Ίνα πάντες έν ώσιν».

Ετέθη προς προσκύνηση και τμήμα των Αγίων Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, που μεταφέρθηκαν από την Ι.Μ. Φανερωμένης Σαλαμίνας όπου φυλάσσονται.

Η φετινή Γιορτή είχε κάτι το ξεχωριστό!

«Τρέξαμε σαν να καιγόταν το δικό μας σπίτι», «Το γλυτώσαμε το σπίτι όμως η ζημιά είναι μεγάλη, οι άνθρωποι έχουν πόνο και βάσανο τρανό, δε θα τους αφήσουμε στον πόνο τους».

Πρόκειται για ένα εξωκλήσι χτισμένο την περίοδο της πρώτης Ενετοκρατίας από έναν καπετάνιο που μετέφερε κρασί από κάποιο νησί του Αιγαίου προς το Ναύπλιο.

Ἡ σημασία τῆς Ἀναλήψεως τοῦ Χριστοῦ γιὰ τὸ ἀνθρώπινο Γένος δὲν ἔχει γίνει κατανοητὴ ἀπὸ τοὺς περισσοτέρους.
Ο Κύριος Ιησούς Χριστός ανήλθε στους ουρανούς, αλλά δεν εγκατέλειψε το ανθρώπινο γένος.

Όχι μόνο κατά την αποψινή συλλειτουργία μας, αλλά και όλες αυτές τις ημέρες που θα συμμετέχετε στις εξετάσεις θα σας συνοδεύουν οι προσευχές της Τοπικής μας Εκκλησίας και του Επισκόπου σας.

Σάββατο 16 Μαίου απόγευμα στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσοπηγής.

Στην Αγία Τράπεζα, μαζί με την παλαιά Λειψανοθήκη, η οποία ετοποθετήθη εκ νέου ως «Φυτόν», προσετέθησαν και άλλα Ιερά Λείψανα.

Θα προβληθεί εικοσιπεντάλεπτο βίντεο με το χρονικό της Άλωσης, διανθισμένο από τραγούδια-θρήνους της Πόλης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρωτ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, γνωστός στον διαδικτυακό χώρο ως «π. Λίβυος», ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Γονείς γεμάτοι ενοχές».

Στους Μικρασιάτες προγόνους μας και στην Μικρασία, όπου εδραιώθηκε η Ορθοδοξία.

Είναι αλήθεια ότι το διαδίκτυο αναπτύχθηκε εκτός της Εκκλησίας, οπότε είναι αναμενόμενο να εκδηλώνεται κάποιου είδους αμηχανία σχετικά με την κατανόηση και την ενδεδειγμένη χρήση του.

Στο Συνέδριο, που είναι το πρώτο του είδους του παγκοσμίως συμμετείχαν 75 ομιλητές από 21 χώρες, οι οποίες κάλυψαν όλες τις δικαιοδοσίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Οι Κατηχητές μας είχαν φροντίσει και προετοιμάσει αρκετές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες ώστε όλα τα παιδιά να επιστρέψουν ευχαριστημένα στην Αθήνα.

Δεν μπορούμε ατιμωρητί οι Ορθόδοξοι Έλληνες να παιδιαρίζωμε, στηριζόμενοι σ΄ οποιαδήποτε δικαιολογία ή, περισσότερο, να αυθαδιάζωμε.

Τύραννοι αν μπορούμε, άδικοι όπου μας παίρνει, αναξιοπρεπείς αν αυτό μας συμφέρει, ψεύτες αν πρόκειται για το κέρδος μας.

Όλα άρχισαν μέσα από μία κοσμική παρέα. 

Λυπάμαι γιατί πραγματικά μας απασχολεί το ῾῾φαίνεσθαι᾽᾽κι όχι η ουσία.

Ὁ Ἱπποκράτειος Ὅρκος εἶναι ἕνα μονοσέλιδο κείμενο, πού ἀποτελεῖται ἀπό 248 λέξεις.

Κλείστηκε στον εαυτό του και στην αυτονομία του εγώ του. Αυτοετάφη.

Ο τρόπος της Εκκλησίας αποσκοπεί στο άνοιγμα της ύπαρξης στον Χριστό, ως το Φως του κόσμου και στην οικείωση της απλότητας της αγάπης.

Τήν 7η Μαρτίου 1825 ὁ ἐπικεφαλῆς τῆς ἄμυνας τῆς Σφακτηρίας Ἀναγνωσταρᾶς ζήτησε ἐνισχύσεις. Μεταξύ τῶν 100 ἀνδρῶν πού πῆγαν ἐκεῖ ἦταν καί ὁ Σανταρόζα.

Στὶς ἐξετάσεις τοῦ Θεοῦ, μὰ καὶ σὲ τοῦτες τώρα τὶς ἐξετάσεις σου καὶ σὲ κάθε καλὸ ἐγχείρημα στὴ ζωή σου, εὔχομαι νά ’χεις πάντα μιὰ πολὺ μεγάλη καὶ Καλή Επιτυχία!

Την απελευθέρωσή του από την μακραίωνη τυραννία εόρτασε το Διδυμότειχο την τρίτη Κυριακή του Μαΐου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...