Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Τιμητικές διακρίσεις στην 30η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Εκατοντάδες νέοι συμμετείχαν στην 30η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς που πραγματοποιήθηκε στο Βεάκειο Θερινό Θέατρο.

Το κεντρικό αφιέρωμα του μήνα έχει θέμα: Φιλαρχία – Το πάθος της εξουσίας.

Στην έρημο του Αγίου Όρους συναντούμε τα Κατουνάκια, τα Καυσοκαλύβια και τα Φρικαλέα Καρούλια, οπου ζούν με πολύ αυστηρό τρόπο οι ασκητές και οι ερημίτες, οι πιό αυστηροί μοναχοί του Αγίου Όρους! πιο αυστηροί και απο τους ζηλωτές!

Η συμμετοχή του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας στην 30η Γιορτή Νεολαίας Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς στο Βεάκειο Θέατρο το Σάββατο 13 Ιουνίου 2015.

Στό δικαστήριο τῆς παγκόσμιας ἱστορίας, στά πόδια τοῦ δικαιοκρίτη Θεοῦ, τό λόγο θά δώσουμε πρῶτα ἐμεῖς οἱ δῆθεν πνευματικοί ἄνθρωποι. Καί μετά οἱ ἐγκληματίες.

Ποιο είναι το μήνυμα του Χριστού; Ποιο είναι το μήνυμα της Εκκλησίας στο σύγχρονο άνθρωπο;

Μιλᾶμε γιά μία κλήση, ἡ ὁποία συναντᾶ τόν ἄνθρωπο σέ κατάσταση ἑτοιμότητας πρός ἀνταπόκριση, σέ κατάσταση δηλαδή ὡριμότητας γιά σχέση μέ τόν Θεό.

Πέρα ἀπό ὅσα οἱ προφῆτες τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης διακήρυσσαν ἐπ᾽ αὐτοῦ, ὁ ἀπόστολος κινεῖται πάνω στή γραμμή πού τόνιζε καί ὁ ἴδιος ὁ Κύριος.

Ὅσοι ἁμάρτησαν χωρὶς νὰ ξέρουν τὸν νόμο τοῦ Θεοῦ, θὰ καταδικαστοῦν ὄχι μὲ κριτήριο τὸν νόμο.

«᾿Ακολουθῆστε με», τοὺς λέει, «καὶ θὰ σᾶς κάνω ψαράδες ἀνθρώπων». Κι αὐτοὶ ἀμέσως ἄφησαν τὰ δίχτυα καὶ τὸν ἀκολούθησαν.

Υπήρξε εργάτης του αμπελώνος του Κυρίου, ο οποίος απέβλεπε πάντοτε προς την πνευματική ανύψωση, εκείνος που άπλωσε με προθυμία το χέρι στο άροτρο και δεν στράφηκε προς τα οπίσω κατά τον σχετικό λόγο του Κυρίου μας.

Παρουσίαση του νέου ντοκιμαντέρ για το νησί του Τρικερίου με τίτλο «Κικύνηθος, το γραφικό νησάκι των Τρικέρων».

Η διάρκεια της προσευχής σου φανερώνει την πνευματική σου αρωγή και κατάσταση.

«Εγώ δε γράφω για ν΄ αποκοιμίζω τους ανθρώπους. Εγώ πιάνω την πέννα μονάχα σα μούρχεται να τραγουδήσω».

Φέτος οι θρησκευτικές Εκδηλώσεις ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο από πλευράς συμμετοχής πιστών.

Ομάδα προσκυνητών από την Ελλάδα συμμετείχε στον εορτασμό τηρώντας την παράδοση που έχει ξεκινήσει πριν 17 χρόνια.

Το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου στη Θεία Λειτουργία της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2015, στον Άγιο Λουκά στην Κριμαία.

Η Λιτανεία που πραγματοποιήθηκε μετά τη Θεία Λειτουργία την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου Λουκά του ιατρού στη Συμφερούπολη της Κριμέας την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015.

Στιγμιότυπο από την ακολουθία των Χαιρετισμών προς τον Άγιο Λουκά τον ιατρό, στη Συμφερούπολη της Κριμαίας την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015.

Ας εμπνευστούμε από αυτόν τον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον μάρτυρα της πίστεως, τον επιστήμονα που μεταποίησε την καθημερινότητα του σε έργο αγάπης, λατρείας και κοινωνίας με τον ζωντανό Θεό.

Η πορεία του ανθρώπου μέσα στην Εκκλησία, είναι μια πορεία από την «εγώπολη στην εσύπολη».

Η Ελληνορθόδοξη Μεγάλη Ιδέα εκφράσθηκε ποιητικά με την υπόσχεση προς την Παναγία ότι «πάλι δικά της θά’ναι».

Διοργανώνει κάθε χρόνο το Γραφείο Νεότητος, της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.

Πρός σύγκριση καί ἀξιολόγηση.

Οι μιμητές των αγίων δεν φοβούνται την υπεροψία του κόσμου.

Για όλους εμάς που περάσαμε από τις ετήσιες Γιορτές Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, το ΒΕΑΚΕΙΟ είναι ένα κομμάτι της ζωής μας.

Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, με «πλοηγό» την πλέρια κατάρτισή της και στη διεύθυνση τον Αρχιμουσικό Πλωτάρχη (Ε) κ. Γεώργιο Τσιλιμπάρη, ανέδειξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις μουσικές της επιλογές.

Του Αθλητικού Οργανισμού «Ο ΑΓΙΟΣ ΝΕΣΤΩΡ», της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.

Σε φυσική σπηλιά έχει διαμορφωθεί ο μικρός Ναός των Αγίων Πάντων.

Παράνομοι οι Σύνεδροι, παράνομον το Συνέδριον, παράνομη και παράτυπη η συνεδρίαση.

Τό Bullying δέν εἶναι καθόλου σπάνιο. Ὅλοι λίγο πολύ ἐπιδιδόμαστε σέ αὐτό καί ἄς μή τό παραδεχόμαστε.

Ο μακαριστός έγινε σε μεγάλη ηλικία κληρικός.



Το πανηγύρι συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, το Κέντρο Στήριξης Ρομά Αλιβερίου (ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ) και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το «ουκ έστι μου άξιος» και η αγιότητα

Οι πολλοί πιστεύουμε ότι άγιος είναι ο αναμάρτητος, ο απροσάρμοστος στα δεδομένα της ζωής, ο αφελής, ο αθώος, αυτός που πορεύεται με το σταυρό στο χέρι.

1η ακαδημαϊκή βυζαντινομουσικολογική συνάντηση: Εξήγηση καὶ Εξηγητὲς Διδάσκαλοι

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει στην Κωνσταντινούπολη, κατά το τριήμερο Τετάρτη 1η έως Παρασκευὴ 3η Ιουλίου 2015.

«Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο» ένας θεσμός που επανέρχεται στην πολιτιστική ζωή της Μαγνησίας, με πρωτοβουλία του φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ».

Ο άνθρωπος ‘βλέπει’ τον Θεό στον βαθμό και κατά την ποιότητα της εσωτερικής του ενότητας, ταυτόχρονα όμως η ‘θέα’ του Θεού συνιστά καθ’ εαυτήν και έναν παράγοντα ψυχικής ενότητας του ανθρώπου.


Τέτοια κληρονομιά πού μᾶς ἔχει ἀφήσει ὁ Χριστός δέν ἔχουμε δικαίωμα νά τήν ἐξαφανίσουμε στίς ἡμέρες μας.

Η ελληνική αντιπροσωπία παρέδωσε δύο αργυρά εξαπτέρυγα, δωρεά των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής προς την προστάτιδά τους, τα οποία θα κοσμούν εφεξής την ιερά λάρνακα.

Στιγμές από την αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας από τον Ι. Προσκύνημα για τον Πειραιά όπου τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και στην συνέχεια τημιτική αναχώρηση με ΤΠΚ του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Αδελφότητα των Απανταχού Γαβράδων «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» και ο Σύλλογος Αποστολιανών Ρεθύμνου «Οι Άγιοι Απόστολοι», διοργανώνουν εκδήλωση από κοινού.

Μάρτυρες της αλήθειας και της σωτηρίας που προσφέρει ο Χριστός «έως εσχάτου της γης» έγιναν μετά την Πεντηκοστή οι άγιοι Απόστολοι.

Περίληψη από το έργο του Ρίτσαρντ Μπαχ "Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβιγκστον"

Χριστιανικοί Nαοί μέ πινακίδα «κλειστόν»!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...