Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016

Λειτουργική-Ευχαριστιακή Έκφραση της Εκκλησίας

Τό ἔργο τῆς κοινωνικῆς διακονίας καί φιλανθρωπίας ἀποτελεῖ προέκταση τῆς λατρευτικῆς ἐμπειρίας καί τῆς εὐχαριστιακῆς ἐνόρασης τοῦ ἀνθρώπου καί τοῦ κόσμου.

Τιμούμε την Ορθόδοξη Ελληνίδα Μητέρα

Τιμούμε την Ορθόδοξη Ελληνίδα Μητέρα για τους αγώνες, τις θυσίες και την ανεκτίμητη προσφορά της, στην Οικογένεια και την Κοινωνία μας, παράλληλα με την εορτή της Υπαπαντής.

Γνωρίζοντας την Θεραπευτική Κοινότητα της Ι.Μ. Λεμεσού «Αγία Σκέπη» (video)

Η Αγία Σκέπη είναι μια κλειστή θεραπευτική κοινότητα απεξάρτησης ανθρώπων εθισμένων σε εξαρτησιογόνες ουσίες της Ιεράς Μητροπόλεως Λεμεσού. Αποτελεί το έμπρακτο ενδιαφέρον της Εκκλησίας για σε σύγχρονα κοινωνικά θέματα και προβλήματα. Στο ως άνω ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται το έργο και οι δραστηριότητες των ανθρώπων της Αγίας Σκέπης, η καθημερινότητα και ο αγώνας τους για τη ζωή.

Η «Γιορτή των γραμμάτων 2016» στην Κύπρο

Αναμφίβολα, σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η γιορτή των Γραμμάτων αποκτά ιδιαίτερη σημασία στην καθημερινή μας ζωή.

Με αφορμή τη μνήμη των Αγίων Τριών Ιεραρχών

Εορταστική εκδήλωση των Κατηχητικών Σχολείων του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Ν. Ψυχικού.

Είμαστε το έλαττον και έχουμε ανάγκη να ευλογούμαστε από το κρείττον

Κληθήκαμε να συνεχίσουμε την ιερωσύνη του Χριστού την οποία λάβαμε στο μυστήριο του Χρίσματος, όταν βαπτιστήκαμε.

Στη Γερμανία το πρώτο διεθνές επιστημονικό συνέδριο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης, στη σημαντικότερη στιγμή της διαδρομής της, διοργανώνει στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2016 στο Βερολίνο, το πρώτο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα "1916-1923, η Εκδίωξη, η Εξολόθρευση και η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου“.

Ευχάριστη έκπληξη στο σχολικό γεύμα (video)


Η γενοκτονία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας (video)

Η Μικρασιατική Καταστροφή υπήρξε η μεγαλύτερη καταστροφή στην ιστορία του ελληνικού έθνους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Με την τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1922, ξεριζώθηκαν σχεδόν δύο εκατομμύρια Έλληνες από τα χώματα της Ιωνίας και της Μικράς Ασίας. Οι εκτιμήσεις για τις ανθρώπινες απώλειες φτάνουν, κατά ορισμένους Έλληνες μελετητές τις 700.000 – 1.000.000. Αυτό είναι ένα σύντομο ντοκιμαντέρ της γενοκτονίας της Μικράς Ασίας με αφηγητή τον Αμερικανό δημοσιογράφο Bill Kurtis.

Μια υποθετική συνέντευξη από τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες (video)

"Τρεις Ιεράρχες & Παιδεία: Έξοδος στη Ζωή"
Μια υποθετική συνέντευξη με τους Αγίους Τρεις Ιεράρχες μέσα από αποσπάσματα των λόγων τους, βασισμένη στο ομότιτλο κείμενο του π. Βασιλείου Θερμού (Πρώτη δημοσίευση: περιοδικό "Διάβαση", 35 (2002), σ. 4-14)

Mια διπλή αθλητική γιορτή για τα παιδιά των Ενοριακών Συντροφιών!

Ήταν κι αυτός ένας αλλιώτικος τρόπος, πέρα από τον χτεσινό μαθητικό εκκλησιασμό, για να τιμηθεί η εορτή των προστατών της Παιδείας και των μαθητών, των Αγίων Τριών Ιεραρχών.

“Το δώρο” (video)

Ένα εθισμένο στα βίντεο-παιχνίδια αγόρι, θα ξαναγυρίσει στον "πραγματικό κόσμο" μέσω ενός ξεχωριστού δώρου!

Κραυγή για τους πρόσφυγες από κατηχητόπουλα !

Βρείτε, έναν τρόπο να σταματήσει, εσείς οι μεγάλοι, που όλα τα ξέρετε πια!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...