Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας: Στόχος μου να γίνουμε όλοι μια οικογένεια

Σύναξη των νεοχειροτονηθέντων κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετροπόλεως, πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Αθηναγόρας, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Άνω Λιοσίων.
Στην σύναξη παραβρεθήκαν και οι 16 νέες χειροτονίες του Σεβασμιωτάτου και προκειμένου να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εκδήλωση αυτή οι νέοι της Ενορίας, παρουσίασαν μία θεατρική παράσταση που έγραψαν οι ίδιο.

Αφού προβλήθηκε 15λεπτο video με αποσπάσματα από τις τελούμενες χειροτονίες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου στην ομιλία του επεσήμανε ότι στόχος του είναι όλοι οι Ιερείς της Μητροπόλεως με τις οικογένειές τους, να αποτελέσουν μία ευρεία και μεγάλη οικογένεια. Αναφερόμενος μάλιστα στις συζύγους των κληρικών, είπε πως είναι κι αυτές μέλη αυτής της μεγάλης οικογένειας διαβεβαιώνοντάς τες, πως τις έχει συνεχώς στη σκέψη του και τη μέριμνά του.

Ακολούθησε ένα 15λεπτο βίντεο με αποσπάσματα από τη χειροτονία του Σεβασμιωτάτου αλλά και όλων των κληρικών που παρευρίσκονταν, πλαισιωμένο από εύστοχα κείμενα για το σκοπό και τον βίο του κληρικού.



Ο κ. Αθηναγόρας έδωσε ως ευλογία και ενθύμιο αυτής της συνάξεως σε όλους τους κληρικούς, μία λόγχη και ένα μάκτρο για να τελούν και να μεταδίδουν τη Θεία Ευχαριστία.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τράπεζα, υπό τους ήχους παραδοσιακής Μουσικής.

anagrafes.com με πληροφορίες από την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...