Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Με λαμπρότητα η εορτή της Υπαπαντής του Χριστού στην Καλαμάτα

Amen.grΜε μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη εορτάστηκε στην Καλαμάτα η εορτή της Υπαπαντής του Χριστού και η Πολιούχος αυτής Παναγία η «Υπαπαντή». Το εσπέρας της παραμονής τελέσθηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός , χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης , Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ , ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι εφέρει το όνομα Ιωήλ εις διαδοχήν του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Ιωήλ Γιαννακόπουλου του Μεσσηνίου. Ο Σεβ. Εδέσσης , αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας για την πρόσκληση να συμμετάσχει στην πανήγυρη , ομίλησε κατάλληλα για την εορτή της Υπαπαντής και τον Πρεσβύτη Συμεών τον Θεοδόχον.


Το βράδυ τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία στην οποία ομίλησε ο Παν. Αρχιμ. Φίλιππος, Ι. Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλαμάτας.


Χθες το πρωί τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο , προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. Βασιλείου και συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ , Εδέσσης κ. Ιωήλ, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου, Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ. Κυρίλλου και του οικείου Ποιμενάρχου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε πάνδημη λιτανεία στους δρόμους της Καλαμάτας την οποία παρακολούθησαν χιλιάδες Καλαματιανών και Μεσσηνίων οι οποίοι κατέφθασαν στην Καλαμάτα από όλα τα μήκη της πατρίδας μας. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...