Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Νέος μοναχός προστέθηκε στο Μαναχολόγιο της Μονής Πετράκη

Του Γιώργου Φερδή / amen.grTο απόγευμα της Τετάρτης, στο Καθολικό της Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ο Ηγούμενος Αρχιμ. Ιάκωβος Μπιζαούρτης, τέλεσε την κουρά του νεαρού Κωνσταντίνου ο οποίος εντάχθηκε στην Αδελφότητα της Μονής.Ο νέος μοναχός Κωνσταντίνος,28 χρονών, έλαβε εκκλησιαστικές αρχές από την οικογένεια του. Μεγάλωσε στην ενορία των Αγίων Ισιδώρων στον λόφο του Λυκαβηττού. Πτυχιούχος Διοίκησης επιχειρήσεων, εργάστηκε σε γνωστή τράπεζα. Ωστόσο αποφάσισε να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να διακονήσει την Εκκλησία με το ίδιο όνομα αλλά ως μοναχός Κωνσταντίνος.

Ο Ηγούμενος αφού τον καλωσόρισε στο μοναστήρι τόνισε συγκεκριμένα στον λόγω του ότι «το κυρίαρχο μήνυμα που δίνεται από αυτήν την χειροτονία είναι η διακονία στην Εκκλησία ενός νέου ανθρώπου που εισέρχεται αυτήν την ώρα στον μοναχισμό»






Στο τέλος, αφού τον συνεχάρη ο Ηγούμενος και οι Πατέρες της Μονής, πέρασε πολύς κόσμος – συγκινημένος, για να του ευχηθεί, καλή αρχή στην νέα ζωή, στη νέα πορεία της νέας διακονίας του.




Μετά το πέρας της τελετής, η Αδελφότητα συγκεντρώθηκε στην τραπεζαρία όπου υπέγραψαν το αναμνηστικό βιβλίο της Μονής κατά σειρά πρεσβειών.

Ο νέος Μοναχός Κωνσταντίνος της Μονής Πετράκη θα χειροτονηθεί διάκονος την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στην ενορία των Αγίων Ισιδώρων όπου μεγάλωσε. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...