Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Έλευση Εικόνας της Παναγίας από τον Πανάγιο Τάφο στη Λευκωσία

Με κάθε μεγαλοπρέπεια αφίχθηκε στο νησί μας, τη Δευτέρα 7/02/2011, η Εικόνα της Παναγίας της Αγιοταφίτισσας. Την Εικόνα συνόδευσε από τα Ιεροσόλυμα στην Κύπρο ο διάκονος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Ιεροδιάκονος π. Αθανάσιος.
Η Επίσημη υποδοχή της Εικόνας έγινε στη Λευκωσία, στον περίβολο του Καθεδρικού Ναού Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας, Οπλιτών της Εθνικής Φρουράς , καθώς και πλήθος πιστών και Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Μετά από την υποδοχή, στον Καθεδρικό Ναό, ακολούθησε Δοξολογία.





Μετά το πέρας της Δοξολογίας, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος, προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο, για την ευλογία που έδωσε για την έλευση της Σεπτής Εικόνος. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. κ. Θεόφιλο για την προθυμία που επέδειξε και στην αντοπόκριση στην παράκληση των Κληρικών του Καθεδρικού Ναού Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, για την αποστολή της Εικόνας απο τα Ιεροσόλυμα στην Κύπρο. Θερμές ευχαριστίες εξέφρασε επίσης στη Φιλαρμονικής της Αστυνομίας καθώς και στους Οπλίτες της Εθνικής Φρουράς.

Μιχάλης Σπύρου,
Θεολόγος

churchofcyprus.org.cy
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...