Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Παρουσίαση του Επιστημονικού και Διηγηματικού έργου του Καθηγητή κ. Στυλιανού Παπαδόπουλου στην Κύπρο

Στην Αίθουσα Τελετών του Ολυμπιακού Μεγάρου πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011, η τελετή παρουσίασης του Επιστημονικού και Διηγηματικού-Αφηγηματικού Έργου του Ομότιμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλής Ελπίδος κ. Σέργιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, η βουλευτής κα Κυριακού, η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης κα Ζήνα Πουλλή, ο κ. Χάρης Χαραλάμπους, Πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Πρόεδρος της Κ.Ο.Ε. κ. Ουράνιος Ιωαννίδης. Επίσης, στην εκδήλωση παρέστησαν κληρικοί, εκπρόσωποι της πολιτείας, άνθρωποι των γραμμάτων και πλήθος κόσμου.





Την εκδήλωση άνοιξε με καλωσόρισμα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας, ο οποίος είχε και την ευθύνη της οργάνωσης του γεγονότος. Ακολούθως, παρουσιάστηκαν οι τρεις τόμοι του Πατρολογικού Έργου του Καθηγητή. Τον Γ’ τόμο παρουσίασε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, τον Α΄ τόμο ο Δρ. Σταύρος Φωτίου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κύπρου και τον Β΄ τόμο Δρ. Φαίδων Παπαδόπουλος, Επιθεωρητής Θεολογικών Μαθημάτων. Το διηγηματικό έργο του Καθηγητή Στυλιανού Παπαδοπούλου παρουσίασε ο Φιλόλογος κ. Στέλιος Παπαντωνίου.






Στο τέλος της εκδήλωσης κλήθηκε να μιλήσει ο Καθηγητής Στυλιανός Παπαδόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας, τόσο τους ομιλητές, που με άριστο τρόπο παρουσίασαν το έργο του, όσο και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου για την ευλογία και την υποστήριξή του, καθώς και για την σημαντική οικονομική συνδρομή της Ιεράς Αρχιεπισκηπής Κύπρου, προκειμένου να εκδοθεί ο Γ΄ τόμος της Πατρολογίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πλούσια δεξίωση προς όλους τους παρευρισκόμενους.

Κατά τη διάρκεια του όλου γεγονότος, το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής «Το Φως», πραγματοποίησε Έκθεση βιβλίου στην οποία πρόβαλε το συγγραφικό έργο του Καθηγητή κ. Στυλιανού Παπαδόπουλου. Εξέχουσα θέση είχε το τρίτομο Πατρολογικό έργο. Επίσης η Έκθεση περιλάμβανε, μεταξύ άλλων βιβλίων, και τους τίτλους «Ο Πληγωμένος Αετός (Γρηγόριος ο Θεολόγος)», «Η ζωή ενός Μεγάλου (Μέγας Βασίλειος)», «Ο Μακαριστός Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης».

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, για την φιλοξενία της Εκδήλωσης στην Αίθουσα Τελετών του Ολυμπιακού Μεγάρου.


Γραφείο Ενημερώσεως και Επικοινωνίας.

Αθηνών κ. Στυλιανού Παπαδόπουλου. Την παρουσίαση διοργάνωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου με την ευκαιρία της έκδοσης του Γ΄ Τόμου της Πατρολογίας του Καθηγητή.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...