Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Πανηγύρισε ο μοναδικός παγκοσμίως, Ιερός Ναός του Αγ. Μιλτιάδη, στην Κάρπαθο

Σήμερα Σαββάτο 9 Απριλίου, με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Αμβροσίου, τελέστηκε η Ιερά Πανήγυρις του Ιερού Ναού του Αγίου ενδόξου Μάρτυρος Μιλτιάδη, που βρίσκεται στην πανέμορφη πευκόφυτη περιοχή «Υχτια», του χωριού Όθος, στο νησί της Καρπάθου.
Της Πανηγύρεως προέστη ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Μιλτιάδης Μίτσελλ – Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος και δέχθηκε τις ευχές των πιστών για τα ονομαστήριά του. Τους Ύμνους του Όρθρου, και της Θείας Λειτουργίας απέδωσε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, πολυμελής χορός ψαλτών.

Ο π. Μιλτιάδης στην Ομιλία του, επεσήμανε την αξία της αυτοθυσίας των μαρτύρων. Πώς η Ορθοδοξία δεν είναι μόνο θεωρία ούτε τυπολατρεία, αλλά είναι πρωτίστως ουσιαστικό βίωμα, και τρόπος ζωής. «Ο βίος των μαρτύρων πρέπει να αποτελεί πρότυπο, να μας εμπνέει ͘να μας ενισχύει, ιδιαιτέρως αυτήν την κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που διανύουμε». Επίσης ανέφερε πως τα τεμάχια των Ιερών λειψάνων, του Αγίου Παντελεήμονος, της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Λουκά της Κριμαίας, που τοποθέτησε εντός της Αγίας Τραπέζης του Ναού ο Σεβασμιώτατος την ημέρα των εγκαινίων, έχουν τον συμβολισμό πως το αίμα των Μαρτύρων της Εκκλησίας μας, αποτελεί το θεμέλιο και την βάση πάνω στα οποία οικοδομήθηκε η Εκκλησία.



Την Πανήγυρη λάμπρυναν με την παρουσία τους, οι εκπαιδευτικές, πολιτικές, στρατιωτικές και τοπικές αρχές του Νησιού. Επίσης παρέστη συμπροσευχόμενος ο επίτιμος Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς μας, και Οικονόμος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Αιδεσιμ. Πρωτ. π. Γρηγόριος Χατζηαντωνίου.

Ο Ιερός Ναός ανηγέρθη με οικονομική δαπάνη της αειμνήστου Ειρήνης Μαντινάου ( το γένος Βασιλείου Λέου), είς μνήμην του συζύγου της Μιλτιάδη Μαντινάου, επιφανούς Διδάσκαλου και επί 35ετία Διευθυντού του Δημοτικού Σχολείου Όθους, με τεράστια προσφορά στον εκπαιδευτικό, κοινωνικό και δημόσιο βίο του Όθους.

Ο Ιερός Ναός του Αγ. Μιλτιάδη Καρπάθου, εγκαινιάστηκε στις 24 Αυγούστου 2004, από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ. Αμβρόσιο, κατά την τάξη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, ενώ την εν χρήσει Ιερά Ακολουθία του Αγίου, συνέγραψε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Συνοδικής & Σταυροπηγιακής Μονής Αγ. Συμεών του Ν. Θεολόγου Καλάμου Αττικής, Άρχιμ. π. Χριστόδουλος.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως – Αρχιμ. π. Μιλτιάδης Μίτσελλ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...