Σάββατο 2 Απριλίου 2011

O Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεμεσού “Βασίλης Μιχαηλίδης” για το "ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ"

Αγαπητοί υπεύθυνοι και ηγήτορες της ΕΡΤ,
Ομολογώ πώς όσο κι αν περνούσαν τα χρόνια, την εκπομπή ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ τη λαχταρούσα να την παρακολουθήσω κάθε Κυριακή. Γιατί δεν πάλιωνε ποτέ. Γιατί δεν κούραζε ποτέ. Γιατί την είχε μεγάλη ανάγκη να την παρακολουθήσει η ψυχή μου. Για να πάρει γνώση. Να βρει στήριγμα στον Αποστολικό και ευαγγελικό θείο Λόγο όπως ο Σεβασμιότατος επίσκοπος Ιγνάτιος ήξερε και γνωρίζει, έμπρακτα και νηφάλια να μας τον προσφέρει.
Σε καιρούς δύσκολους και σε καιρούς ΄”αφιλίας” μόρφωνε. Μόρφωνε και στήριζε και έπλαθε χαρακτήρες. Τίμιους. Καθαρούς. Γνήσιους και συνεπείς που τόσο τους είχαμε και τους έχουμε ανάγκη σαν Έθνος. Έθνος που έχει ξεστρατίσει και φτάσει, μ΄ όσα ζούμε και βιώνουμε, – δια τον εξοστρακισμό μας από τις αιώνιες και διαχρονικές Αξίες του Έθνους μας – στο έσχατο και τελευταίο σκαλί. Στο έσχατο και τελευταίο σκαλί πτώσης και περιπέτειας. Σε καιρούς που καραδοκούν γεράκια. Οι πανίσχυροι σήμερα καιροφυλακτούντες “φίλοι” μας. Ένας ύπουλος γείτονας Ερτογάν κι ένας σχεδιαστής αφανισμού. Ο καθηγητής Αχμέτ Νταβούτογλου . Με τον μεγαλοσχεδιασμό του Στρατηγικού βάθους και που σαν «φίλος», φίλος – λύκος, μας πλησιάζει και απαιτεί….
Οι Έλληνες της διασποράς, και εμείς οι Έλληνες της ταλαίπωρης και ημικατεχόμενης Κύπρου, χαιρόμασταν και απολαμβάναμε και παίρναμε κουράγιο και μεγάλα μηνύματα από το ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ.
Μας στήριζε η εκπομπή. Μας έδινε ελπίδα ζωής η εκπομπή. Μόρφωνε και έπλαθε καλούς κι αγαθούς χαρακτήρες η εκπομπή. Με την εκπομπή παίρναμε απαντήσεις σε θέματα ποικίλα. Σε θέματα μείζονος σημασίας. Όπως παιδείας, οικογένειας, ιστορίας, συνέχειας του Ελληνισμού σε δύσκολους και δίσεκτους καιρούς και όχι μόνο. Μόνο που βλέπαμε και αντικρίζαμε τη σεμνή και σεβάσμια μορφή του σεπτού Ιεράρχη κ.κ. Ιγνατίου και τη γαλήνη και το χαμόγελό του, και με τα όσα τόσο σημαντικά που μας έλεγαν, διαλεγόμενοι μαζί του, οι φιλοξενούμενοι του, μας ήταν αρκετό και μας περίσσευε. Τώρα και εφόσον καταργηθεί αυτή η τόσο δημοφιλής εκπομπή, εκπομπή που για χρόνια περιποιούσε μεγάλη τιμή για την Εθνική Ραδιοφωνία – Τηλεόραση (ΕΤ1 θα μας λείπει. Θα λείπει από όλους τους απανταχού γης Έλληνες που την παρακολουθούσαμε και πιστεύω, για όπου έφτανε η εκπομπή και το σήμα της ΕΡΤ, πολλοί, πάμπολλοι, υποπτεύομαι, ήσαν και είναι οι τηλεθεατές.
Εύχομαι ολόψυχα η διεύθυνση της ΕΡΤ να κάμει δεύτερες και τρίτες και τέταρτες εάν είναι ανάγκη σκέψεις και να έρθει να αναθεωρήσει την, κατά την ταπεινή άποψή μου και αρκετών φίλων, πολύ λανθασμένη απόφασή της.

Γιώργος Πετούσης, λογοτέχνης –
Πρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Λεμεσού “Βασίλης Μιχαηλίδης” –
Λεμεσός – ΚΥΠΡΟΣ. 31 Μαρτίου 2011.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...