Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς για το "ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ"

Αξιότιμε κε Ταγματάρχη
Σας στέλνω αυτή την επιστολή, σε συνέχεια προηγούμενης επιστολής μου, με την οποία εξέφραζα την διαμαρτυρία μου για την διακοπή της τηλεοπτικής εκπομπής ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΡΤ για το συγκεκριμένο θέμα.
Στην ανακοίνωσή σας γράφετε: " Η ΕΡΤ Α.Ε. στο σχεδιασμό του νέου προγράμματός της θα εντάξει σ’ αυτό νέες εκπομπές, που προβάλουν το έργο της Εκκλησίας και προάγουν τον Πολιτισμό και την Παράδοση της χώρας." Οι εκπομπές, αυτές όμως που "προγραμματίζετε" να εντάξετε στο νέο πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης, δεν καλύπτουν το κενό που αφήνει η διακοπή της εκπομπής ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ. Όλοι εμεις οι τηλεθεατές, οι οποίοι τιμήσαμε επι 19 συνεχή χρόνια το ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ με μια υψηλή τηλεθέαση, και οι οποίοι διαμαρτυρόμαστε τόσο έντονα και τόσο πιεστικά όλες αυτές τις ημέρες, λαμβάναμε, μέσα απο τον ήρεμο διάλογο που διεξάγονταν σε κάθε εκπομπή, με τον συντονισμό και την ευθύνη του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, υπεύθυνες απαντήσεις σε θέματα μείζονος σημασίας που απασχολούν τους ανθρώπους της εποχής μας, όπως θέματα οικογένειας, παιδείας, νεολαίας, ιστορίας, συνέχειας του Ελληνισμού, αλλά και σε θέματα ευρύτερου κοινωνικού και παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Αυτές τις απαντήσεις έχουμε και σήμερα ιδαίτερη ανάγκη, στην εποχή οικονομικής κρίσης που διανύουμε, κρίσης η οποία όμως έχει ευρύτερες κοινωνικές και πνευματικές διαστάσεις.
Γι αυτό και το κενό που αφήνει η εκπομπή ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ είναι δυσαναπλήρωτο.
Γι αυτό και διαμαρτυρόμαστε για την αναίτια διακοπή της.
Γι αυτό και ζητούμε την επαναφορά της στο πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης, της χρηματοδοτούμενης απο μας, τους πολίτες αυτής της χώρας, η οποία πέρα απο την ψυχαγωγία, πρέπει, σε καιρούς αφιλίας, να προσφέρει στο τηλεοπτικό κοινό, μέσα απο εκπομπές λόγου και διαλόγου, όπως το ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ και ανάσες ελπίδας, παρηγοριάς, ευκαιρίες πνευματικής τροφοδοσίας, και γόνιμου προβληματισμού, ανεβάζοντας τελικά το πολιτισμικό και μορφωτικό υπόβαθρο του ταλαιπωρημένου, απο την κρίση που διανύουμε, λαού.
Με εκτίμηση
Παναγιώτης Χαρατζόπουλος
Φυσικός Msc,
Πρόεδρος του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...