Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κλείνει το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας της Αθήνας ;

Του Αντώνη Τριανταφύλλου / amen
Το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών προανήγγειλε εμμέσως το υπουργείο Παιδείας. Το απόγευμα της Τετάρτης ανακοινώθηκε ο αριθμός των εισακτέων για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος. Από τους σχετικούς πίνακες με τις θέσεις εισακτέων ανά τμήμα απουσίαζε το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας, ενώ στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας αναφερόταν επί λέξει ότι «δεν θα εισαχθούν φοιτητές στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών επειδή εξετάζεται αν θα συνεχιστεί ή όχι η λειτουργία του».

Το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας βρίσκεται στο στόχαστρο του υπουργείου Παιδείας από τον Φεβρουάριο του 2009, όταν και αποκαλύφθηκε η υπόθεση της οικογενειοκρατίας με το διορισμό μελών της οικογένειας Χριστινάκη ως καθηγητών, ή υποψήφιων διδακτόρων υπό την επίβλεψη άλλων μελών της οικογένειας.

Στο τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών δόθηκαν φέτος 330 θέσεις εισακτέων μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων και άλλες 11 με το ειδικό καθεστώς εισακτέων, ενώ για τη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης οι θέσεις μέσω των πανελλαδικών ανέρχονται σε 230 και των ειδικών θέσεων στις 10. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...