Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Γ΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης

Η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βόλου «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», διοργανώνει, το Σάββατο 13/7, τον Γ΄ Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης, ο οποίος εφέτος θα έχει πανελλήνιο χαρακτήρα.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχους την προβολή της γνήσιας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ψαλτικής Παράδοσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, την ενίσχυση του φρονήματος των νέων ιεροψαλτών και των σπουδαστών της ψαλτικής τέχνης, την προσφορά κινήτρων για περαιτέρω μελέτη και βελτίωσή τους, ακόμη δε τη γνωριμία και την ανάπτυξη δεσμών αγάπης και ευγενούς άμιλλας μεταξύ των διαγωνιζομένων.

Συμμετοχή στον Διαγωνισμό έχουν δηλώσει 56 μαθητές και σπουδαστές της Βυζαντινής Μουσικής των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής και των αντιστοίχων τμημάτων των Ωδείων και του Μουσικού Σχολείου Βόλου, καθώς και εμπειρικοί ιεροψάλτες. Ο Διαγωνισμός, που είναι ανοικτός στο κοινό, θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας και θα ξεκινήσει στις 9 π.μ. Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν ενώπιον Κριτικής Επιτροπής και στο τέλος της διαδικασίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα επιδώσει τα Βραβεία, τους Επαίνους και τις Τιμητικές Διακρίσεις.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...