Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ά Κατασκηνωτική Περίοδος στην Κατασκήνωση της Ταϋγέτης Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης

Με τη χάρη του Θεού και τις ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ευσταθίου, λειτουργούν με τρόπο άρτιο και ευρύτατη συμμετοχή παιδιών και στελεχών και εφέτος, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, οι κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης στον Ταΰγετο.

Η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος άρχισε την Παρασκευή 28 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου. Σ΄ αυτήν φιλοξενήθηκαν 80 παιδιά ηλικίας 11- 13 ετών καθώς και 20 στελέχη (αρχηγείο-ομαδάρχες-βοηθοί) που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην κατασκήνωση.

Η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος είχε την ονομασία «Κιβωτός Σωτηρίας» και τα παιδιά, εκτός από τις ατέλειωτες στιγμές ξεγνοιασιάς και παιχνιδιού, διδάχθηκαν και γνώρισαν τα μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Αρχηγός στην περίοδο αυτή ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Κοσμάς εφημέριος Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, όπου με το υπόλοιπο επιτελείο προσπάθησαν να δώσουν στιγμές πραγματικής χαράς και πνευματικού ανεφοδιασμού στους μικρούς κατασκηνωτές.

Τα παιδιά επισκέφθηκε παρά το βεβαρυμμένο πρόγραμμά του δύο φορές και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας συνομιλώντας μαζί τους, ενώ παρακολούθησε και την εορτή λήξης τη τελευταία ημέρα απευθύνοντας πατρικούς λόγους προς τα παιδιά και τους γονείς.














Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...