Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Η Πανήγυρη της Παναγιάς στο Αρμένιο Λάρισας

Πανηγυρικά εόρτασαν οι πιστοί χριστιανοί το Πάσχα του καλοκαιριού, την Κοίμησιν της Υπεραγίας Θεοτόκου στο εορτάζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας στο Αρμένιο.
Συνεχίζοντας παλαιό έθος και ιερό όφλημα, πολλοί ήταν οι προσκυνητές που ξενύχτησαν στην αυλή της Παναγίας, προσευχόμενοι σην χάρη Της και εκζητώντας την ευλογία και την μεσιτεία Της.

Πλούσιες λατρευτικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στον Θεομητορικό αυτό καθίδρυμα, που φιλοξενεί στο προαύλειο χώρο του το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο «Παναγία η Αρμενιώτισσα» και φροντίζει στις μέρες μας γέροντες και γερόντισσες που έχουν ανάγκη από αγάπη, φροντίδα και στοργή.

Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον κατάμεστο από αναρίθμητα πλήθη πιστών Ιερό Ναό της Παναγίας στο Αρμένιο τέλεσαν την Πέμπτη 15 Αυγούστου οι Αρχιμανδρίτες π. Αχίλλιος και π. Δαμασκηνός, μαζί με τον εφημέριο του Αρμενίου π. Κωνσταντίνο και τον π. Γεώργιο, ενώ τον πανηγυρικό Εσπερινό της παραμονής τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος μαζί με πολλούς πατέρες, που ευλαβούνται την Παναγία και προστρέχουν μαζί με τον λαό του Θεού στην χάρη Της.

Από την εξέδρα της αυλής της Παναγίας του Αρμενίου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης π.Αχίλλιος μίλησε για την θεία αντίληψη και πως η Παναγία μας συναντιλαμβάνεται τον πόθο της καρδίας των πιστών για να ενωθούν με τον Θεό, πώς παρέχει την μεσιτεία Της και πώς δαψιλεύει την βοήθειά Της, ενώ κάλεσε τους πολυπληθείς προσκυνητές της Παναγίας να ακουμπήσουν το φορτίο της ψυχής τους στο ιερό εικόνισμα της Παναγίας, η οποία και σήμερα, όπως εξάλλου έκανε και κάνει πάντα, ακούει τα αιτήματα των πιστών και γίνεται των θλιβομένων η χαρά και η αντίληψις.
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...