Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Η εορτή της Κοιμήσεως στην Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης

Με μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη εορτάσθηκε στην Λάρισα και σε όλη την Ιερά Μητρόπολη η μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου.
Χιλλιάδες πιστοί συγκεντρώθησαν στους πανηγυρίζοντες Ιερούς Ναούς της Θεοτόκου, προκειμένου να ασπαστούν την ιερά εικόνα της Θεομήτορος και να προσκυνήσουν το θεοδόχον και ακραιφνέστατον σώμα της Πανάγνου Μητρός του Θεού και των ανθρώπων.

Συγκινητική ήταν η προσέλευση των ευσεβών χριστιανών τόσο στην αγρυπνία της προπαραμονής στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος και εψάλλησαν τα εγκώμια της Παναγίας, στον Επιτάφιό Της, όσο και στον πανηγυρικό Εσπερινό της μεγάλης εορτής στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Αμπελώνα, όπου από την κεντρική πλατεία του Αμπελώνος ο Σεβασμιώτατος κάλεσε το χριστεπώνυμο πλήθος να εορτάζει πανδήμως το ιερό πρόσωπο της Προστάτιδός του Θεοτόκου, της μεγάλης ακαταισχύντου ελπίδος και μεσίτριάς του στον θρόνο του Αγίου Θεού!

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέσθηκε πανηγυρική αρχιερατική θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Παναγίας στους Αμπελόκηπους της Λάρισας, από τον Σεβασμιώτατο κ. Ιγνάτιο και τους πατέρες του μεγαλωνύμου Ιερού Ναού, που ήταν και το επίκεντρο του εορτασμού της Παναγίας στην πόλη της Λάρισας. Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος χειροθέτησε Οικονόμο τον εφημέριο της ενορίας, π. Στέφανο, θεολόγο - νομικό και πατέρα τριών τέκνων, επιβραβεύοντας τον για την έως τώρα διακονία του μέσα στην Εκκλησία και για το ότι λειτουργεί σήμερα ως άμισθος κληρικός της τοπικής Εκλησίας τόσο στην ενορία του, όσο και στα πλέον απομακρυσμένα χωριά, εξυπηρετώντας τις πολλαπλές ανάγκες των πιστών. Ακόμη χειροθέτησε Αναγνώστη τον ευλαβέστατο φοιτητή κ. Τριαντάφυλλο, στον οποίο ευχήθηκε να τον αξιώνει η Παναγία πάντοτε να διακονεί με ένθεο ζήλο την Εκκλησία του Χριστού. Συνεχάρη δε τους ιερείς της ενορίας, Πανοσιολογιωτάτους Αρχιμανδρίτες π. Κωνσταντίνο και π. Άνθιμο για την μεγάλη και ευλογημένη φετεινή πανήγυρι και για το έργο που επιτελούν μαζί με τους αξίους συνεργάτες τους, γέροντες, νέους μικρούς και μεγάλους, μέσα στο διαρκώς αυτό μεταβαλλόμενο κόσμο.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των πιστών χριστιανών, και στις εορτάζουσες Ιερές Μονές και ενορίες της Λαρισαϊκής Εκκλησίας, που με την χάρη του Θεού δέχθηκαν τους πιστούς και εόρτασαν αξίως την ιερή και πάμφωτη μνήμη της Παναγίας, η οποία και ‘φέτος σκόρπισε χαρά, γλυκασμό, πνευματική ενίσχυση, πληρότητα και παρηγορία σε όλο τον κόσμο!
















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...