Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Λήξη Β΄ Κατασκηνωτικής Περιόδου Θηλέων Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης

Το απόγευμα της Τετάρτης, 31 Ιουλίου 2013, πραγματοποιήθηκε η λήξη της Β΄ Κατασκηνωτικής περιόδου Θηλέων με την οποία ολοκληρώθηκε επιτυχώς το κατασκηνωτικό καλοκαίρι για την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης. Σε μία λιτή αλλά προσεγμένη εορτή λήξης, την οποία παρουσίασε η Υπαρχηγός δεσπ. Παναγάκου Κωνσταντίνα, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, τα παιδιά γεμάτα κέφι, χαρά και ζωντάνιαπαρουσίασαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟ, στους επίσημους προσκεκλημένους, στους κληρικούς και στους γονείς τους, τραγούδια, θεατρικό σκετς, χορούς, μουσικοκινητικά δρώμενα και ποιήματα που είχαν γράψει τα ίδια.

Το φετινό θέμα με τίτλο «Μη μου άπτου» ήταν αφιερωμένο στη θέση της γυναίκας μέσα στο χώρο της Ορθοδοξίας και αποδείχτηκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς αποτέλεσε αφορμή για υγιήπροβληματισμό. Τονίστηκε η ισοτιμία αλλά και η διαφορετικότητα των δύο φύλων, καθώς και το γεγονός ότι στο χώρο της Εκκλησίας δε χωρούν διακρίσεις, διότι όλοι μας είμαστε παιδιά του ίδιου Πατέρα.

Μετά την παρουσίαση του θέματος από την υπαρχηγό και των «κραυγών» από τα παιδιά, το λόγο πήρε η Αρχηγός, δεσπ. Λάτση Μαρία-Άννα, Εκπαιδευτικός, η οποία εν συντομία ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας δια την αμέριστη συμπαράστασή του στο όλο κατασκηνωτικό πρόγραμμα, την υπαρχηγό, τα στελέχη, τον υπεύθυνο ιερέα π. Συμεών Παπαγεωργίου, τη μουσικό και θεολόγο κ. Χρυσάνθη Μάνδρου-Φιλιππάκου, τη γυμνάστρια κ. Χριστίνα Τσιούλου και τις κυρίες της κουζίνας για την πολύτιμη προσφορά τους, καθώς χωρίς τη βοήθεια όλων αυτών η λειτουργία της κατασκηνωτικής περιόδου θα ήταν αδύνατη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα το οποίο καθημερινά περιελάμβανε την πρωινή και βραδινή προσευχή, το αγιογραφικό ανάγνωσμα, τηντακτοποίηση των θαλάμων, την ώρα ομάδας, τις χειροτεχνίες, τα quiz στην τραπεζαρία και τα παιχνίδια απογευματινά ή βραδινά. Κλείνοντας το λόγο της η αρχηγός απευθυνόμενη στα παιδιά ευχήθηκε οι μοναδικές στιγμές που έζησαν στην κατασκήνωση να μείνουν για πάντα στη θύμησή τους και να γίνουν βίωμά τους όταν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο π. Συμεών Παπαγεωργίου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές οι οποίοι, είτε από το περίσσευμα είτε από το υστέρημά τους προσέφεραν τον καρπό της αγάπης τους και στήριξαν τη λειτουργία των κατασκηνώσεων.

Η γιορτή τελείωσε με την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Ευσταθίου ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε την αρχηγό, την υπαρχηγό και όλους εκείνους που συνέβαλαν για στην επιτυχία της κατασκηνωτικής περιόδου και απεύθυνε λόγια πατρικά προς τους γονείς και τα παιδιά. Επίσης τίμησε και τον κ. Γεώργιο Βαμβαλή για την πολυετή και ανιδιοτελή του προσφορά στο έργο της Κατασκηνώσεως μας.

Τέλος συγκίνηση προκάλεσε η υποστολή της σημαίας από τα στελέχη και η παράδοσή της στο Σεβασμιώτατο από την αρχηγό, η οποία ευχήθηκε οι κατασκηνώσεις να ανοίξουν τις πύλες τους και του χρόνου και η σημαία να βρεθεί ξανά στη θέση της.

Τη γιορτή παρακολούθησαν εκτός από τους ιερείς και τους γονείς,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ ταξίαρχος κ. Δημήτριος Μακρής, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής κ. Χρύσανθος Χρυσανθακόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Χρήστος Μπουγάδης.















Πηγή εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...