Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Δεκαπενταύγουστος στην Άρτα

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην ευρύτερη περιοχή της Μητρόπολης Άρτης.
Την τιμητική τους είχαν τα χωριά και οι μικρές ορεινές κοινότητες των Τζουμέρκων, όπου αυτή την εποχή με την ευκαιρία του Πάσχα του Καλοκαιριού γίνονται πόλος έλξης και συνάντησης ντόπιων και παρεπιδημούντων.
Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κατά την ακολουθία του εσπερινού χοροστάτησε στην γενέτειρά του την Καστανιά Άρτας στον κεντρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ ανήμερα της εορτής προεξήρχε της πανηγύρεως στην Ενορία Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διχομοιρίου.







Στην Ιερά Μονή Θεοτοκιού προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Θεολόγος Ντούβαλης, Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως. Κατά το έθος, εψάλησαν τα εγκώμια της Παναγίας μπροστά στον στολισμένο επιτάφιο, παρουσία πλήθος πιστού λαού.








Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη της Παναγίας στη ενορία Σελλάδων, στο όμορφο παρεκκλήσιο της Παναγίας. Στον Εσπερινό παραβρέθηκε και τέλεσε ο Αιδεσ/τος Πρωτοπρεσβύτερος κ. Κωνσταντίνος Πλακιάς, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως. Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους δρόμους του οικισμού και η αρτοκλασία στον περίβολο του Ιερού Ναού.










Σε κάθε ενορία της Μητροπόλεως αναγνώσθηκε Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας για την μεγάλη Θεομητορική εορτή του Καλοκαιριού και διεξήχθη δισκοφορία για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...