Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Εορτή της Παναγίας στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαλεβής

Λαμπρά εορτάστηκε η Εορτή της Παναγίας μας, την 22α και 23η Αυγούστου 2014, στην Ιερά Μονή της Παναγίας της Μαλεβής της Κυνουρίας.
Το εσπέρας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία. Σήμερα ανήμερα της Εορτής, Σαββάτο 23η Αυγούστου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, προεξήρχε της Ακολουθίας του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της ως άνω Ιεράς Μονής. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας Κλήρος και Λαός συμμετείχαν στην Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας πέριξ της Ιεράς Μονής.

Άριστα απέδωσε τους ύμνους της μεγάλης αυτής εορτής, ο Βυζαντινός χορός υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως κ. Βασιλείου Γεωργαρά.

Πολυάριθμοι ήταν η παρουσία των συμμετεχόντων Ιερέων ενώ πολυπληθείς ήταν και η προσέλευση ευλαβών χριστιανών, κατοίκων της κωμοπόλεως του Αγίου Πέτρου Κυνουρίας, αρχόντων του τόπου και προσκυνητών που έφτασαν με κάθε τρόπο στην εορτάζουσα Ιερά Μονή της Μαλεβής.

Ευχόμαστε η Μυροβλήζουσα και Θαυματουργή Παναγία της Μαλεβής, να σκέπη και να προστατεύει πάντας, κυρίως δε να αξιώνει και να χαρίζει μακροημέρευση στην Άξια καθ' όλα Γερόντισσα και Καθηγουμένη Παρθενία Μοναχή και την παρ' αυτής ευλογημένη συνοδεία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...