Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Οι εορτασμοί στη Νέα Κίο

Στις 23 Αυγούστου 2014 είναι η εορτή της απόδοσης της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και πανηγυρίζει όλος ιδιαιτέρως ο Ενοριακός Ιερός Ναός «Θεομάνας – Οδηγήτριας» στη Νέα Κίο. Την παραμονή της Εορτής, Παρασκευή 22 Αυγούστου εψάλη Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός εσπερινός, μετ’Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου, Καλλινίκου, βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος. Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της «Θεομάνας» παιανιζούσης της Φιλαρμονικής της Νέας Κίου. Ο μήνας Αύγουστος είναι αφιερωμένος κατ’ εξοχήν στην Παναγία μας. Θεωρείται το Πάσχα του καλοκαιριού. 

Η Παναγία μας τιμάται ιδιαίτερα από ολόκληρο τον ορθόδοξο χριστιανικό κόσμο. Κατά την Ιερά Πανήγυρη συρρέει πλήθος ανθρώπων προκειμένου να προσκυνήσουν την θαυματουργό Ιερά Εικόνα της Θεομάνας η οποία έχει μεταφερθεί από την Παλαιά Κίο της Μικράς Ασίας μαζί με άλλες τρείς εικόνες ή οποίες ήρθαν στην Ελλάδα μετά την καταστροφή της Μικράς Ασίας από τους Τούρκους. 

Η εικόνα αυτή είναι βυζαντινής τεχνοτροπίας, χαρακτηριστικό της είναι ότι είναι δεξιοκρατούσα και είναι έργο του 12ου αιώνος. Την ημέρα της Εορτής, Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 τελέσθηκε ηΑκολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ‘έγινε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία , χοροστατούντος και λειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Μεγάλη τιμή και ευλάβεια αποδίδουν στην Παναγία οι κάτοικοι της Νέας Κίου αλλά και όλοι οι χριστιανοί της γύρω περιοχής, καθώς και οι απανταχού Κιώτες σε κάθε σημείο της Γής. Φέτος τον πανηγυρικό εσπερινό παρακολούθησαν, ο υπουργός ΠΕΚΑ Ι. Μανιάτης , ο Υφυπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Γ. Ανδριανός ,ο πολιτευτής Β. Σιδέρης ,το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Άργους Μυκηνών ,φορείς του Νομού , οι στρατιωτικές αρχές του Δήμου κα. Παρών στο εορτασμό της Θεομάνας κι ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ πατέρας Γεώργιος Σελλής.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...